Si iata juriul pentru Concursul National de Fotografie de Mediu!


Mare Nostrum anunţă componenţa juriului pentru Concursul National de Fotografie de Mediu: Andi Moisescu-realizator/producător TV, Bebe Pitei- maestru fotograf, Cătălin Anastase- fotograf, Alexandu Săvulescu- reprezentant Mare Nostrum(membru în juriu la ediţiile anterioare ale concursului), Mihaela Cândea-director executiv Mare Nostrum.
Cei cinci membri ai juriului vor desemna viitorii câştigători ai Concursului Naţional de Fotografie de Mediu, atât la categoria amatori, cât şi la categoria profesionişti. Procesul de jurizare va începe pe data de 19 octombrie 2009 şi se va încheia pe data de 26 octombrie 2009.
“Ne bucurăm că pentru acest concurs am reuşit să aducem alături de noi un grup de specialişti, care vor avea întotdeauna un cuvânt de spus în domeniul artelor vizuale. Prin alegerea acestei echipe, am reuşit să extindem evenimentul dincolo de graniţele locale, înspre naţional şi internaţional. Domnul Bebe Pitei a aderat din start la propunerea noastră, iar Andi Moisescu s-a alăturat din mers iniţiativei, pe care a găsit-o interesantă. Chiar dacă se află , pentru moment, în Sidney, domnul Cătălin Anastase a răspuns cu drag invitaţiei noastre. Cât despre mine şi dl Alexandru Săvulescu, noi avem experienţa jurizării la celelalte ediţii ale concursului”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv al Mare Nostrum.
Fiecare membru al juriului va puncta lucrările pe baza unei fişe de evaluare , cu puncte de la 1 la 10. Notarea se va face în funcţie de modul în care sunt respectate criteriile compoziţionale: originalitatea modului de abordare, promovarea responsabilităţii sociale şi ecologice faţă de mediul marin, încadrarea în tematica dată, utilizarea tehnicilor specifice în realizarea compoziţiei şi impactul mesajului asupra receptorului Jurizarea se va face prin respectarea principiilor obiectivităţii şi imparţialităţii.
“Remarc cu mare bucurie că la Constanţa, la fel ca şi în Sydney, oamenii sunt preocupaţi de curăţenia Mării Noastre, sora mai mică a Oceanului. Fotografii constănţeni au marea şansă să deschidă ochii opiniei publice, aşa cum au făcut mulţi fotografi deveniţi celebri”, a declarat Cătălin Anastase.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s