Un Craciun Eco, marca Mare Nostrum


Astazi, 09.12.2009, in cadrul Casei de Cultura „I.N.Roman” din Medgidia a avut loc „Expozitia de podoabe pentru bradul de Craciun”. Evenimentul a fost organizat de Mare Nostrum, in parteneriat cu Primaria Municipiului Medgidia si SC LAFARGE SA(punct de lucru Medgidia).
La eveniment au participat reprezentantii Mare Nostrum, alaturi de reprezentanti ai Primariei Municipiului Medgidia, SC LAFARGE SA(punct de lucru Medgidia), reprezentanti ai DADL, precum si elevii de la 4 institutii de invatamant din Medgidia, sub atenta indrumare a profesorilor coordonatori.
Scopul evenimentului a fost unul dublu: pe de o parte, acela de a incuraja practicile de tip eco friendly, iar pe de alta parte, acela de a promova conceptul de colectare selectiva a deseurilor. De altfel, evenimentul face parte din cadrul Campaniei de constientizare a cetatenilor din Medgidia cu privire la colectarea selectiva a deseurilor, campanie initiata de Mare Nostrum, in colaborare cu Primaria Municipiului Medgidia si sustinuta financiar de SC LAFARGE SA(punct de lucru Medgidia).
In cadrul Expozitiei de podoabe pentru bradul de Craciun, participantii au putut observa peste 100 de ornamente realizate din materiale reciclabile. Ornamentele au fost realizate de elevii inscrisi pentru acest eveniment. Copiii si-au luat in serios rolul de „ajutori ai lui Mos Craciun” si au realizat beteala din floricele de porumb, clopotei din pahare de plastic, stelute si reni din hartie. Pentru a putea fi admirate mai bine, ornamentele au fost expuse pe suporturi din pluta, usor de manevrat.
Totodata, o parte din ornamente au fost folosite pentru a impodobi bradul ecologic al Mare Nostrum, un brad in ghiveci, care a avut un rol simbolic in cadrul evenimentului. Bradul va fi plantat primavara anului viitor, la Medgidia. Scopul acestui gest este de a incuraja practicile de tip eco si de a demonstra ca atitudinea „verde” poate fi benefica pentru oricine.
Tot in cadrul aceluiasi eveniment, Mare Nostrum si partenerii sai au lansat o provocare pentru elevi: aceea de a arunca selectiv la cos. Cu bratele pline de peturi si hartii, copiii au raspuns provocarii de scapa de deseuri, in mod selectiv. In schimbul efortului depus, participantii au primit o cutiuta realizata manual, din materiale reciclabile, plina cu seminte de flori. Cutiuta avea atasat un biletel cu instructiuni de folosire pentru viitoarele plante.
La sfarsitul evenimentului, s-au acordat diplome pentru participanti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s