Premieră naţională : Mare Nostrum demarează primul proiect privind colectarea uleiului uzat


ONG MARE NOSTRUM anunţă demararea primei campanii de conştientizare din România privind colectarea uleiului uzat. “Campania de conştientizare a populaţiei privind necesitatea colectării uleiului vegetal uzat” este un proiect finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European(SEE).
“Campania de conştientizare a populaţiei privind necesitatea colectării uleiului vegetal uzat” se va desfăşura în 5 localităţi constănţene, pe o perioadă de 9 luni de zile. În acest interval, caravana „Ulei Uzat” se va deplasa în Constanţa, Mangalia, Medgidia, Năvodari şi Eforie, pentru a informa locuitorii cu privire la necesitatea gestionării durabile a uleiului uzat: „Locaţiile unde va poposi caravana şi traseul de colectare vor fi stabilite de Mare Nostrum, împreună cu autorităţile locale şi agenţii economici implicaţi în proiect. Acestea vor fi anunţate în timp util, pentru a oferi şansa utilizatorilor de ulei vegetal să adune o cantitate cât mai mare de ulei vegetal rezidual, înspre colectare”, a declarat ANDREEA IONAŞCU, coordonator proiect.
Campania urmăreşte să transforme colectarea uleiului uzat într-o practică obişnuită, atât în ceea ce priveşte utilizatorii economici, cât şi utilizatorii casnici: „Ne dorim ca după 9 luni de proiect să diminuăm considerabil cantitatea de ulei vegetal uzat care ajunge în apă sau în sol şi să identificăm soluţii tehnice viabile pentru a valorifica uleiul vegetal uzat. Prin acest proiect, Mare Nostrum arată din nou că deşeurile pe care le producem reprezintă bani pe care îi aruncăm la gunoi. Fiecare dintre noi are responsabilitatea deseurilor generate, nu doar financiar, ci şi moral”, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv Mare Nostrum.
Prin “Campania de conştientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum vrea să implice activ reprezentanţii unităţilor de alimentaţie publică, cât şi reprezentanţii autorităţilor locale, într-un parteneriat durabil, benefic pentru comunitate.

Proiectul reprezintă concretizarea eforturilor privind valorificarea deşeurilor pe care Mare Nostrum le depune încă din 2001.
Valoarea proiectului este de 12.400 Euro.

Advertisements

2 thoughts on “Premieră naţională : Mare Nostrum demarează primul proiect privind colectarea uleiului uzat

  • Bună ziua.
   Uleiul vegetal uzat îl puteți aduce la sediul nostru, în Constanța, pe Bd. 1 Decembrie 1918, nr.3, bl.F17, sc.A, ap.3. Campania se adresează persoanelor fizice. Dacă aduceți o cantitate de 5 litri ulei vegetal uzat primiți la schimb 1 litru de ulei bun de folosit la gătit.
   Programul nostru este luni – vineri 8.30 – 17.00.
   Vă așteptăm!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s