Cand spui responsabilitate, te gandesti la angajament. Cand alaturi responsabilitatii cuvantul social, pare de trei ori mai greu. A-ti lua angajamentul fata de societate, fata de cel de langa tine, poate parea un lucru complicat.
Traim in aceeasi societate, calcam acelasi pamant, vedem acelasi cer, traim dupa aceleasi reguli nescrise ale unei societati ce ne da drepturi depline insa asteapta de la noi sa ne responsabilizam.
Responsabilitatea sociala inseamna respect, iar respectul se trage din admiratie. Nu vad nimic demn de admirat in urmele pe care unul sau altul le lasa in natura. Iar aici vorbim despre ambalajele pe care le lasi sa isi scape pe geamul de la masina, in speranta ca nu te-a vazut nimeni. Chiar mai mult, vorbim despre modul in care alegi sa arunci uleiul vegetal pe teava de la chiuveta. Si daca tot vorbim de asta, probabil ca nu stii ce se intampla cu uleiul aruncat de tine, nici faptul ca indiferent de cantitate va polua o portiune considerabila de apa, acolo unde organismele nu vor mai avea sansa sa respire.
Poti sa previi acest lucru colectand uleiul vegetal folosit si exista cineva care te poate ajuta. Caravana Ulei Uzat Mare Nostrum te sprijina in demersul tau de responsabilizare sociala. Vino sa colectam impreuna uleiul din gospodaria proprie in cele 5 orase implicate: Constanţa, Mangalia, Medgidia, Năvodari şi Eforie , iar sansele ca acesta sa ajunga in apa si sa o polueze sunt astfel diminuate semnificativ.
Responsabilitatea e in mainile tale. Angajeaza-te sa previi poluarea apelor prin revalorificarea uleiului folosit, alaturi de Mare Nostrum, si vei proteja astfel mediul! Respecta natura, respecta-ti semenii – colecteaza.
Andreea NEDELCU

Advertisements