Tradiţia românească sărbătoreşte venirea primăverii an de an, din vremuri străvechi. Fie prin flori timpurii, fie prin mărţişoare, oamenii împărtăşesc bucuria sosirii primăverii şi a semnelor de încălzire a vremii. După cum bine ştiţi, tradiţia Mărţişorului dăinuieşte încă în zilele noastre, aducând un plus de frumuseţe începutului de primăvară. Fie că se poartă mărţisorul la începutul lunii, toată perioada acesteia sau doar câteva zile, acesta are, ca şi în vremuri străvechi, aceeaşi semnificaţie. Puritatea este simbolizată prin culoarea albă, iar dragostea pentru tradiţii, curaj sau valorile omului, prin culoarea rosie. Şnururile care însoţesc simbolurile sau figurinele, pe care le întâlnim în pieptul feciorilor şi fecioarelor, amintesc de tradiţia şi însemnătatea sărbătorii pentru români.
Cum fiecare dintre noi îşi doreşte un simbol, o emblemă a primăverii, dorinţele noastre au devenit mai diverse şi mai originale. Aşadar, vă invităm să participaţi la evenimentul „Mărţişorul Ecologic”, care va avea loc pe data de 26 februarie, în Tomis Mall Constanţa, între orele 13:00 şi 18:30.
Veţi putea admira mărţişoare realizate manual din materiale reciclabile. Pe lângă rolul de vestitor al primăverii, acestea au şi rolul de a promova ideea responsabilităţii faţă de mediu şi de a răspândi acest concept în rândul oamenilor de toate vârstele. Alternative deosebite la mărţişoarele clasice, acestea vor aduce un plus de culoare şi însemnatate simbolurilor ce se regăsesc pe pieptul fiecăruia dintre noi. Mărţişoarele elevilor constănţeni vor fi expuse spre vânzare, astfel încât cei care vor dori să îşi achiziţioneze aceste îndrăgite obiecte, vor pleca acasă cu simboluri inedite, unicate. Vă aşteptăm cu drag!

Iuliana Boca,
Intern PR

Advertisements