Diversităţi culturale şi regionale într-un cadru oriental


Turcia, ţara mamă a tuturor condimentelor si mâncărurilor delicioase, a găzduit în perioada 2-8 mai un adevărat mix de cultură şi religie, prin intermediul proiectului internaţional „Cultural Diversities in Intercultural Dialog”. Acesta s-a desfăşurat în cadrul programului „Tineret în acţiune” şi a avut ca scop conştientizarea şi acceptarea diversităţii culturale şi religioase.
Angajaţii organizaţiei, Carmen Bucovală şi Andreea Ionaşcu, însoţiţi de voluntarii Barbu Loredana, Cotoroană George, Dăscălescu Andrei şi Naiman Oana sunt cei care au reprezentat România în cadrul acestui eveniment cultural.
În perioada desfăşurării acţiunii au fost realizate diverse activităţi de tip miniproiect pe teme de discriminare culturală, xenofobie, discriminare religioasă etc. Participanţii au avut ocazia de a cunoaşte tradiţiile celorlalte ţări prezente dar şi de a degusta din produsele specifice în cadrul serii culturale.
Toate ţările participante m-au impresionat, totul a fost cu adevărat interesant. Mai ales în seara multiculturală am fost încântaţi de tradiţiile şi produsele celor din Autoritatea Palestiniană a Cisiordaniei şi Fâşiei Gaza şi Israel ale căror dulciuri ne-au delectat cu adevărat papilele. De asemenea, ne-a plăcut extraordinar Lah Macun-ul tradiţional turcesc şi, de altfel, toate mâncărurile lor. La fel cum ceaiul cu lapte al britanicilor ne-a introdus într-o atmosferă extrem de relaxantă” a povestit cu zâmbetul pe buze Andreea Ionaşcu, coordonatoarea voluntarilor organizaţiei Mare Nostrum.
Aksaray este un loc liniştit cu oameni primitori. Toate acestea conturează excelent potenţialul turistic al micuţei aşezări urbane făcând-o astfel un cadru excelent şi o alegere minunată pentru toţi cei care au nevoie de o vacanţă.

Alev Mustafa
Intern PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s