„Green Week” – noi valenţe ale trend-ului eco


Copilul are disponibilitate spre joc, existenţa sa este esenţialmente joc sau vorbele poetului: „Copilul râde: «Bucuria şi înţelepciunea mea este jocul.»” (Lucian Blaga).
Astfel, prin joc, noi, angajaţii şi voluntarii ONG Mare Nostrum, ne propunem să marcăm Ziua Mondială a Mediului, 5 iunie, prin organizarea evenimentului „Green Week”, care se va desfăşura în perioada 31 mai – 5 iunie 2011.
Suita de activităţi va debuta pe data de 31 mai în Tomis Mall Constanţa prin concursul de origami şi quilling adresat preşcolarilor. Aceştia vor realiza pe loc figurine, având ca tematică natura înconjurătoare. Cum vom selecta câştigătorii? Juriul va evalua figurinele pe baza următoarelor criterii: respectarea temei – natura înconjurătoare, aspect estetic şi originalitate.
Apoi, pe data de 2 iunie, vom organiza un concurs de tip treasure hunt, în aer liber, pentru elevii de şcoală generală. Urmând indiciile oferite, mai multe echipe de elevi se vor întrece în găsirea unei comori eco. Unde este ascunzişul comorii? Primul indiciu: curtea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
După aceea, continuăm cu jocul cuvintelor. Pe 4 iunie la Liceul Teoretic „Ovidius”, tinerii liceeni vor fi implicaţi în ateliere distractiv-educative şi vor participa la dezbateri pe teme de mediu, analizând probleme controversate din multiple perspective. Un adevărat brainstorming, nu credeţi? Rezultatele obţinute de aceştia se vor transforma în planuri de acţiune şi rezoluţii.
În final, vă adresăm următoarea întrebare: Prin ce alte jocuri putem ajuta mediul înconjurător?!…

Elif Samedin,
Intern PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s