Comoara din insulă sau câştigă cine răspunde corect!Chiar de ai o hartă autentică, nu-i uşor să găseşti o comoară, mai ales când aceasta este a vestitului pirat Kidd, când pe corabia cu care porneşti, împreună cu prieteni de nădejde, în căutarea ei, se îmbarcă, fără să bănuieşti, un periculos grup de piraţi fioroşi, care abia aşteaptă să o înhaţe. Cheile succesului sunt curajul, istetimea şi norocul…” („Comoara din insulă”, Robert Louis Stevenson)
Ieri, 2 iunie, s-a desfăşurat concursul de tip treasure hunt în aer liber, organizat de ONG Mare Nostrum în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Grupuri de elevi din clasele primare şi gimnaziale alergau frenetic pe alei, chicotind şi râzând cu entuziasm. Au avut puţin de aşteptat, căci curând a început concursul. Fiecărei echipe formată din trei elevi i s-a oferit „harta comorii” şi s-a dat startul concursului. Elevii au avut ca sarcină identificarea voluntarilor Mare Nostrum care aveau pregătită câte o întrebare pentru ei.
Concursul este interesant şi incitant pentru copii, mai ales că acumulează informaţii noi. Acum aşteptăm un rezultat pozitiv…”, a declarat doamna profesoară Vasilica Vasile de la Şcoala cu clasele I-VIII „Dr. Constantin Angelescu” din Constanţa.
La sfârşitul concursului, răspunsurile corecte ale participanţilor au fost centralizate de coordonatorul şi voluntarii Mare Nostrum. Trei echipe de la clasele I–IV s-au clasat la egalitate. Aceştia au fost departajaţi pe baza unei probe practice – realizarea unei figurine origami după un model dat. Astfel, după ce a fost finalizată şi această probă, au fost aleşi câştigătorii comorii eco. Câneparu Andrei, Popescu Daniel şi Dragomir Patrick de la Şcoala cu clasele I–VIII „Gheorghe Lazăr” Corbu au făcut parte din prima echipă învingătoare. Ceilalţi câştigători ai comorii eco au fost elevii de la Grup Şcolar Topraisar – Bontoiu Roxana, Boboc Ana şi Filimon Răzvan.
Ne bucurăm că la această activitate s-au înscris 35 de instituţii de învăţământ. Echipele înscrise în concurs au răspuns corect la majoritatea întrebărilor, ceea ce ne demonstrează că elevii cunosc ecosistemul Mării Negre. Îi aşteptăm, în continuare, la acţiunile organizate în cadrul «Green Week» şi nu numai”, ne-a mărturisit Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Elif Samedin,
Intern PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s