Thunder over the Black SeaRumoare, îndrăzneală şi, mai ales, adrenalină. Astfel s-a conturat atmosfera din cadrul spectacolului aviatic „Thunder over the Black Sea”, care a avut loc miercuri, 8 iunie, la aeroportul internaţional „Mihail Kogălniceanu”.
De ce a avut acest eveniment „lipici” la public?…
Paraşutişti şi piloţi români din cadrul Forţelor Aeriene Române şi Aeroclubului Român, precum şi „cireaşa de pe tort”, echipa de acrobaţie aeriană „Thunderbirds” a Forţelor Aeriene a SUA, au stârnit admiraţia publicului. Acrobaţiile aeriene s-au remarcat prin complexitate şi sincronizare, prin originalitate şi aplomb, piloţii, după nenumărate ore de pregătire, ridicând „coregrafia aeriană” la rang de artă.
De ce a avut acest eveniment „lipici” la ONG Mare Nostrum?
Voluntarii – Cleopatra Bundă, Lidia Pelivan, Diana Pascal, Smaranda Vlad şi eu, „gazetar fără cuvinte” – însoţiţi de Andreea Ştefania Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum, şi Marcela Roman, responsabil PR, au găsit în acest eveniment o excelentă ocazie de a promova în rândul celor prezenţi necesitatea protejării mediului în care trăim. Constănţenii care au luat parte la eveniment au primit pliantele Mare Nostrum cu acelaşi entuziasm cu care au privit spectacolul de excepţie oferit de „Thinderbirds”.
Ceea ce ne-a bucurat a fost că oamenii, în special copiii, au fost atraşi de materialele informative ale organizaţiei, în special de cele care conţineau informaţii legate de speciile de delfini din Marea Neagră. Acest fapt, ataşamentul oamenilor faţă de delfini şi interesul manifestat de supravieţuirea acestora în Marea Neagră, ne încurajează în demersul nostru. Este o reasigurare a faptului că ceea ce facem are însemnătate atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru comunitatea în care trăim.
În încheiere, ar trebui să ofer o concluzie, o impresie generală, să pun punct unei amintiri. Însă, scriind despre această manifestaţie care uimeşte prin amplitudine – mă refer şi la ascensiunea către înalt, şi la pregătirea tehnică şi artistică – mai multe îmi vin în minte…
În mod cert, evenimentul a avut câte o conotaţie pentru fiecare. În ceea ce mă priveşte, aş aminti îndrăzneala de a visa… Rămân, în final, un „gazetar fără cuvinte”, căci fiecare dintre noi are propriile aspiraţii…

Elif Samedin,
Intern PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s