Vara asta se poartă turistul informat şi bine crescut


Turismul românesc şi-a deschis porţile, iar litoralul Marii Negre îşi aşteaptă oaspeţii. Apa mării este numai bună de o baie, vremea începe uşor-uşor să ţină cu noi, iar voluntarii Mare Nostrum s-au pregătit şi ei pentru constănţenii şi turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa în staţiunile de pe litoralul Mării Negre. Este cel de-al şaptelea an în care Mare Nostrum se implică activ în protejarea şi promovarea unei atitudini prietenoase faţă de mediu prin intermediul campaniei “Litoral curat”. Campania, care se va desfăşura în perioada iulie-octombrie 2011, îşi propune să-i conştientizeze pe cei care vor să se bucure de soare pe plajele româneşti.
Toţi cei implicaţi în campanie, de la mic la mare, vor promova necesitatea colectării deşeurilor în zonele special amenajate şi, nu în cele din urmă, importanţa reciclării materialelor recuperabile. În acest sens, vor fi instalate două centre de informare, dintre care pe primul îl veţi putea găsi pe plaja Modern din Constanţa. Voluntarii noştri vor fi prezenţi miercuri şi joi, între orele 14.00 şi 18.00, iar de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Vei fi întâmpinat de persoane instruite, pregătite să îţi răspundă la întrebări şi încrezători că acţiunea lor va schimba ceva în atitudinea celor care iubesc marea şi soarele.
Şi, pentru că apreciem când cei din jurul nostru se implică şi acţionează cu mai puţină indiferenţă faţă de mediu, vom oferi câte un premiu simbolic/special în fiecare zi, în cadrul tombolei care va avea loc începând cu ora 17.00. Turiştii responsabili, care vor arunca selectiv deşeurile la coşurile de gunoi, vor fi înscrişi automat în această tombolă. Dar, cel mai frumos premiu pe care ni-l putem dărui, în fiecare zi, este acela de a ne bucura de soare pe o plajă curată.
Poate ca şi tu vei petrece vara asta câteva zile la mare, alături de prieteni sau familie. Indiferent de staţiunea în care vei ajunge, păstrează litoralul curat! E important să fii un exemplu pentru cei din jurul tău, deoarece fiecare gest este important pentru sănătatea ta şi a mediului înconjurător. În cele din urmă, toţi ne dorim să ne bucurăm de vacanţă fără să ne împiedicăm pe plajă sau în apă de o mulţime de gunoaie aruncate la întâmplare. Noi îţi dorim o plajă curată! Tu cum o preferi?

Andreea Barangha,
Intern PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s