Delfinii – „Hoţii” de zâmbeteOare există cineva care să nu fi auzit despre delfini? Să nu-i fi văzut măcar o dată la Delfinariu sau la televizor? Este de ajuns să privim delfinii pentru a remarca bucuria şi uşurinţa cu care se joacă în apă. Este de ajuns o singură privire pentru ca un surâs să ne lumineze faţa. Gingăşia şi puritatea lor ne trimit la momentele copilăriei lipsite de griji. Însă, realitatea tristă face ca, în prezent, să îi vedem eşuaţi pe plajă, în loc să îi admirăm în mediul lor natural. Întrebarea firească este: “Oare cât timp ne vom mai bucura de energia lor, dacă prin acţiunile noastre le facem rău?”.

Tu ce ştii despre delfini? Ştiai, de exemplu, că există o zi în care inocenţa lor este sărbătorită? Noi, cei din Mare Nostrum, facem acest lucru de câţiva ani şi nici anul ăsta nu va fi o excepţie. Anul acesta, am ales să petrecem această zi (9 august) pe plaja din Sulina. Vom fi acolo şi vom vorbi cu toţi cei prezenţi pe plajă despre problemele cu care se confruntă biodiversitatea Mării Negre şi, în special, delfinii. Şi, chiar dacă nu îi putem vedea decât la Delfinariu sau în largul mării, vom încerca să fim mai aproape de ei şi să tragem un semnal de alarmă asupra pericolelor care ameninţă viaţa acestor mamifere, dar şi a altor vieţuitoare din mare.

Ce mai facem pe lângă informare? Organizăm două concursuri: unul de figurine în nisip şi altul de body painting. Dacă eşti interesat de protecţia mediului, eşti dornic de distracţie şi plin de inspiraţie, aceste concursuri sunt ocazia ideală. Tu ne uimeşti cu talentul tău şi noi te premiem. Sau poate vrei să participi la o acţiune de monitorizare a plajei în căutarea delfinilor eşuaţi vii sau morţi. Şi, ca să nu te plictiseşti, vom efectua şi serie de probe de apă pentru a vedea cât de curată e apa în care ne răcorim în zilele arzătoare de vară.

Te aşteptăm alături de noi, fie că eşti turist sau localnic, atâta timp cât nu-ţi lipseşte implicarea şi responsabilitatea. Ştim că e greu, dar împreună putem schimba ceva. E datoria noastră morală să le oferim delfinilor măcar o mică recompensă pentru zâmbetele furate de fiecare dată când îi privim. Până atunci, nu uita să ocroteşti delfinii! Implicarea ta poate salva un prieten.

Iulia Enache şi Alexandra Lepădatu,

Interne PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s