„Think Green: Târgul eco” sau cum să refoloseşti prin artă


Eşti artist handmade? Iubeşti mediul înconjurător? Ştiai că numai prin faptul că alegi să creezi un produs, în loc să îl cumperi, eşti mai eco?

Dacă răspunsul tău este “DA” la aceste întrebări, atunci locul tău este la “Think Green: Târgul Eco”! ONG Mare Nostrum îţi propune să le arăţi constănţenilor cum pot fi eco, alegând produse handmade, în locul celor realizate în fabrici sau importate, scăzând astfel impactul negativ asupra mediului. Aşadar, te aşteptăm în perioada 10-11 septembrie 2011 (orele 10:00-19:00), în incinta Delfinariului Constanţa, cu produsele tale, la prima ediţie a evenimentului “Think Green: Târgul Eco”.

Ce ne dorim să demonstrăm prin intermediul acestui eveniment? Ne dorim să promovăm alternative, la îndemâna oricui, pentru un stil de viaţă mai prietenos cu mediul. Vrem să subliniem importanţa reutilizării materialelor de toate felurile, prin transformarea lor în obiecte de artă, importanţa alegerii unor produse sustenabile şi durabile, cu o durată mai mare de viaţă. Dar, vrem şi să arătăm modul general în care un artist handmade poate să diminueze impactul negativ asupra mediului înconjurător, prin însăşi natura activităţii sale.

Participarea la târg se face în baza unei donaţii de 30 RON pe zi per artist handmade (20 RON dacă eşti elev) şi va putea fi trimisă către Mare Nostrum (în numerar sau prin transfer bancar) până la data de 7 septembrie 2011. Noi îţi asigurăm spaţiul de expunere, tu te ocupi de restul detaliilor (masă, suport de expunere, scaune etc.).

Ce zici? Te alături cauzei noastre? Dacă eşti de acord să ni te alături, contactează-ne la event@marenostrum.ro, telefon/fax: 0241-612422, 0341-407432 sau la 0766758561 (Andreea Ionaşcu, Coordonator târg) pentru a te înscrie.

Toate fondurile obţinute în urma acestui târg din donaţiile voastre vor fi folosite de ONG Mare Nostrum pentru a achiziţiona materiale suport (premii, materiale didactice, jocuri, broşuri etc.) pentru instituţiile de învăţământ care vor fi implicate în concursul “Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat!”, din anul şcolar 2011-2012.

Poti sa fii cat de eco vrei sa fii!

Advertisements

9 thoughts on “„Think Green: Târgul eco” sau cum să refoloseşti prin artă

  1. Artistii sunt invitati de obicei gratuit si li se asigura facilitati , nu trebuie sa vina cu masa si scaunul de acasa ca la tirgul de vechituri.Pina si acolo au asigurate tarabe. Dar ma rog, e alegerea dumneavoastra. In asemenea conditii standardul evenimentului va fi scazut si cu impact minim dupa parerea mea.

  2. draga Marcel, nu stiu unde ai vazut targuri handmade fara taxa de participare…in Constanta, toate sunt contra-cost (te poti interesa), la sume destul de mari (care pornesc de la 100 RON incolo)…in tara, stiu de la artisti handmade ca se ajunge si la 3-400 RON taxa…este logic ca organizatorii trebuie sa plateasca spatiul, deci nu invita pe nimeni gratuit…in plus, chestia cu standul este aproape peste tot la fel: participantii trebuie sa si le asigure…intreaba artistii handmade si ai sa vezi ca asa e…Annie

  3. @marcel: Stimate domn, Ne-am interesat inainte de a organiza acest eveniment si niciun alt organizator nu a invitat artistii gratuit. Dimpotriva, taxele solicitate erau mult mai mari, iar facilitatile (masa, scaun etc.) lipseau cu desavarsire. Artistii handmade stiu ca li se percep taxe pentru participare, deoarece au fost informati de acest lucru. In plus, taxa ceruta de noi este foarte mica in comparatie cu cele solicitate la alte targuri. Am expus toate conditiile participarii, asadar, cine va dori sa fie alaturi de noi, o va face in cunostinta de cauza. Va dorim o zi minunata!

  4. @quillingtm: Va multumim pentru apreciere si incurajari. Daca mai organizam vreun eveniment de acest gen si sunteti prin Constanta, va asteptam cu mare drag. In ceea ce priveste expozitiile, acestea vor fi cu vanzare. O zi minunata va dorim!

  5. As dori sa particip,unde e sediul sa platim taxa si pot sa te sun pe tine Andreea?Am timis mail si as dori sa stiu cand se confirma inscrierea pe lista?

  6. @Daniela: Draga Daniela, sediul nostru e pe Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, Bl. F17, sc. A, ap. 3, vizavi de spitalul de boli infectioase. Andreea e plecata din tara momentan, dar sunt colegele noastre la sediu. Saptamana asta ar fi cel mai bine daca ai trece sa achiti taxa. Te asteptam cu mare drag.

  7. Am trimis deja un mail pentru a solicita inscrierea ca participant si sper sa obtin toate detaliile necesare in timp util, pentru ca as vrea sa incerc si acest mod de a-mi valorifica produsele confectionate manual; recunosc ca preturile foarte mari cerute de organizatorii din Constanta pentru participare m-au descurajat pana acum, dar cu aceste sume o sa imi iau si eu inima in dinti in speranta ca o sa merite efortul. Astept inca raspunsul la mail.Maria Luiza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s