Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat!


Te preocupă starea mediului înconjurător? Doreşti să lupţi pentru o viaţă mai curată si mai sănătoasă? Alătură-te nouă, implicându-te în proiectul ,,Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat!’’

Ce trebuie să faci?

Colectează  5l de ulei vegetal  uzat  şi vino cu el la sediul Mare Nostrum. În schimbul lui, vei primi gratuit 1 l de ulei de floarea soarelui îmbuteliat!

Uleiul vegetal uzat este un deşeu rezultat în urma prăjirii uleiului alimentar din seminţe vegetale. În urma refolosirii îndelungate, acesta devine nociv  pentru sănatate, putând duce la apariţia unor boli fatale, favorizând dezvoltarea celulelor cancerigene şi mărind riscul de accidente vasculare cerebrale. În acelaşi timp, uleiul vegetal uzat este considerat un reziduu toxic.

ONG Mare Nostrum a început informarea şi colectarea acestui deşeu încă din 2009, prin intermediul proiectului “Campania de conştientizare a populaţiei privind necesitatea colectării uleiului vegetal uzat”.

În 2012, cu ajutorul firmei S.C. STOEHR MINERAL & VEGETAL OIL S.R.L, care este specializată în colectarea şi gestionarea acestui deşeu, ONG Mare Nostrum a pornit o nouă campanie, destinată tuturor cetăţenilor Constanţei.

Astfel, oferim constănţenilor ocazia să colecteze uleiul uzat, urmând ca noi sa îl predam către S.C. STOEHR MINERAL & VEGETAL OIL S.R.L. Uleiul vegetal uzat reprezintă o materie primă ieftină, care se găseşte în cantităţi mari, şi în urma prelucrării este transformat în biocombustibil. Puteţi afla mai multe informaţii pe site-ul http://www.reciclareulei.ro/ .

Vino la noi cu 5 litri de ulei vegetal uzat, şi vei primi în schimb un litru de ulei de floarea-soarelui nou , tocmai bun pentru gătit! În cazul în care aduci mai puţin, vei primi un bon reprezentând cantitatea de ulei adusă, urmând să primeşti recompensa  când bonurile însumează 5 litri.

Poţi aduce uleiul vegetal folosit la sediul nostru , la adresa:  Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanţa.  Avem program de luni până vineri, intre orele 09:00-17:00. Putem fi contactati şi la numerele de telefon 0241/612422, 0341/407432, 0341/407433 sau la adresa de e-mail event@marenostrum.ro. Mai multe detalii despre colectarea uleiului vegetal uzat pe link-ul : http://uleiuzat.marenostrum.ro

Un mediu curat înseamnă o viaţă sănătoasă. Aminteşte-ţi, tu decizi pentru sănătatea ta şi a celor din jur!

Colectează şi tu separat uleiul vegetal uzat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s