Workshop de metode nonformale de educaţie – Ziua Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă


„Ziua Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă” se află, anul acesta, la ediţia a doua şi va fi organizată sub forma unui workshop explicativ-interactiv. Ca şi în prima ediţie, evenimentul se adresează cadrelor didactice din Judeţul Constanţa, care lucrează cu elevi de toate nivelurile, dar şi altor persoane interesate de această temă.

Scopul workshop-ului este familiarizarea participanţilor cu metode nonformale de educaţie, ce pot fi folosite cu succes în activităţile extra-curriculare şi de timp liber.

Astfel, vor fi abordate atât concepte generale legate de Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă, cât şi prezentări detaliate ale unor metode precum: Open Space Technology – OST (metoda spaţiului deschis), Public Speaking, mentorat, PhotoVoice, învăţarea prin joc, Biblioteca Vie, origami şi quilling educativ, Cafenea Publică, Teatru Labirint, Teatru Forum, animaţie socio-educativă.

Prezentările vor fi însoţite de exemple şi aplicaţii practice, pentru a putea observa mai eficient modul de implementare al acestora. De asemenea, vor exista sesiuni de întrebări şi răspunsuri interactive pentru participanţi, pentru explicaţii suplimentare, dar şi pentru schimbul de bune practici.

Efectele acestui workshop se vor regăsi în dinamizarea şi modernizarea activităţilor de EDD realizate, schimbul de exemple de bună practică, precum şi familiarizarea sau întărirea cunoştinţelor deja existente despre diferite metode nonformale de educaţie.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, între orele 10:00-14:00, la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa.

Înscrierile se fac până la data de 22 noiembrie 2012, la adresa de e-mail andreea_ionascu@marenostrum.ro. La înscriere, vă rugăm să ne furnizaţi următoarele date: numele complet (cu diacritice), instituţia pe care o reprezentaţi, telefon.

Participarea se face în baza unei donaţii de 30 RON, care acoperă costurile de organizare, materialele informative oferite, precum şi certificatele de participare, ce vor fi oferite la finalul evenimentului tuturor celor prezenţi. Donaţia se poate face prin transfer bancar sau la sediul Mare Nostrum, până în data de 22 noiembrie inclusiv.

*Workshop-ul va fi susţinut doar la formarea unui grup de minim 10 participanţi.

 

Vă aşteptăm la eveniment!

 

***Workshop-ul are loc în cadrul Centrului de Informare, Educare şi Resurse pentru Marea Neagră – C.I.E.R., departament ONG Mare Nostrum.***

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s