Idei de cadouri eco de Valentine’s Day și Dragobete


Dragostea e universală, vine din interior și se sărbătoreşte în fiecare zi. Două zile ale lunii februarie sunt mai speciale din acest punct de vedere: Valentine’s Day și Dragobetele.

Valentine’s Day se sărbătorește pe 14 februarie, deși, în calendarul ortodox român, Sfântul Mucenic Valentin este cinstit pe 16 februarie. Însă, în cultura occidentală, Valentin este curajosul preot care a căsătorit sute de perechi în secret, atunci când mariajul era ilegal. Și-a asumat un risc imens, și, din acest motiv, a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie.

Dragobetele simbolizează dragostea, în armonie cu natura, și se sărbătoreşte pe 24 februarie. Este o sărbătoare cu origini slave, care a fost adoptată și pe meleagurile românești. Dragobete este fiul Dochiei și poate fi asociat cu Eros și Cupidon. Nărăvașul personaj aduce dragostea printre oameni. Ursul iese din bârlog, păsările se logodesc, fetele și flăcăii se logodesc simbolic, iar anul agricol începe pe 24 februarie.

Orice viziune ai avea despre sărbătoarea dragostei, dacă ești adeptul Valentine’s Day sau Dragobete, ai nevoie de un dar pentru persoana iubită.

Dacă nu te-ai decis încă asupra unui cadou pentru perechea ta, iată recomandările noastre:

  1. Poți realiza un tablou, cu litere de diverse mărimi, decupate din ziare și reviste, pentru a-i transmite persoanei dragi sentimentele tale de apreciere.
  2. Poți achiziționa o cană, pe care să o decorezi cu materiale precum semințe, bucăți colorate din hârtie sau mini fotografii. Dacă una dintre pasiunile tale este olăritul, poți să confecționezi chiar și cana. J
  3. Pernele sunt o alternativă bună pentru un dar de Valentine’s Day sau Dragobete, deoarece apropie partenerii. Astfel, poți să decupezi din carton forma dorită și să coși o pernă pentru jumătatea ta.
  4. Dacă știi să gătești, poți încerca prăjiturile pe care le faci în mod uzual, numai că de data aceasta ai putea să utilizezi pentru ambalat hârtie colorată, desenată și reciclată, de ce nu?
  5. Felicitarea handmade poate fi cadoul ideal pentru persoana iubită. Acesta va aprecia mult mai mult efortul de a confecționa o felicitare în favoarea cumpărării uneia.

Succes la confecționat!

Alexandra Condrat

Intern PR şi Comunicare

ONG Mare Nostrum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s