Fii eco şi de mărţişor!


Mărţişorul reprezintă o tradiţie specific românească, prin care se sărbătoreşte venirea primăverii şi odată cu aceasta, renaşterea naturii.

Ca în fiecare an, ONG MARE NOSTRUM oferă o alternativă eco, organizând cea de-a noua ediţie a evenimentului „Mărţişorul Ecologic”.

Tema evenimentului de anul acesta este „Natural-Reciclat”, având ca scop promovarea unui comportament responsabil faţă de mediu şi punerea în valoare a capacităţii creative a elevilor constănţeni.

Materialele utilizate pentru realizarea mărțișoarelor ecologice pot fi diverse: lemnul, plasticul, ambalajele, dozele de aluminiu, dopurile de plută, ziarele, sticla. Acestea sunt câteva dintre cele ce pot fi folosite de către creatorii de mărțișoare pentru conceperea acestora. Cei cu adevărat creativi, apelează la coji de nucă, de alune, semințe, flori sau ghinde.

Pentru expoziţia cu vânzare de la Tomis Mall s-au înscris 30 de unităţi de învăţământ, iar peste 50 de şcoli, grădiniţe şi licee vor susţine expoziţii organizate în propriile unităţi.

Toţi participanţii, atât cei care vor participa la expoziţia cu vânzare din cadrul Tomis Mall, cât şi cei care vor realiza o expoziţie în incinta proprie, îşi vor putea pune în valoare talentul şi originalitatea, oferind totodată un exemplu de bună practică tuturor constănţenilor, prin încurajarea comportamentului responsabil faţă de mediu.

Aşadar, MARE NOSTRUM vă aşteaptă marţi, 26 februarie, orele 1600-1900 la Tomis Mall, zona food-court, pentru a ne bucura împreună de venirea primăverii într-un mod cât mai vesel şi cât mai eco!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s