Activități de monitorizare și conservare a delfinilor în martie


În cadrul programului de Monitorizare și conservare a delfinilor din Marea Neagră, al organizației, program susținut anul acesta de către DB Schenker, Secretariatul ACCOBAMS, precum și de persoane fizice sau juridice, prin intermediul donațiilor (donații directe sau în cadrul campaniilor 2% și Adoptă un delfin), pe parcursul lunii februarie, Mare Nostrum a derulat diverse activități.

            Astfel, am efectuat monitorizări terestre pentru observarea, identificarea și prelevarea de date despre delfinii eșuați pe litoralul românesc . Au fost realizate acțiuni de  monitorizare pe sectoarele de plajă Sulina, Sfântul Gheorghe, Mamaia-Năvodari, Constanța, Eforie Nord, Mangalia-Venus. La aceste expediții  au participat peste 50 de elevi, membri ai Rețelei de “Observatori voluntari pentru salvarea delfinilor” însoțiți de 10 profesori.

Am făcut monitorizări ale delfinilor în situ și ne-au fost furnizate informații cu privire la activitatea din ce în ce mai intensă a grupurilor de delfini în apele românesti, mai exact în jurul porturilor Midia Năvodari și Constanța.

Nu uitați că și voi puteți semnala prezența delfinilor (vii sau morți) la numerele de telefon 0800 800 078 și 0763 255 731 sau prin intermediul formularului electronic de pe pagina www.delfini.ro IMG_4826

Echipa Mare Nostrum a realizat sesiuni de informare și conștientizare în cadrul instituțiilor de învățământ. Prima sesiune a avut loc în cadrul Școlii gimnaziale nr. 11 “Dr. Constantin Angelescu”, din Constanța, cu participarea a 32 de elevi și 3 profesori.

De asemenea, bazele de date cu informații privind capturile accidentale, observările în situ precum și eșuările de delfini de la litoralul românesc al Mării Negre au fost updatate cu informații pentru anul 2012. Acestea pot fi consultate pe site-ul OBIS Seamap (http://seamap.env.duke.edu/), site ce reprezintă o bază de date în sine, care pune la dispoziția cercetătorilor și nu numai, date colectate de pe întreg globul cu privire la mamifere marine, păsări și țestoase marine. ONG Mare Nostrum contribuie la această bază de date oferind informații despre mamiferele marine din Marea Neagră, informații culese în cadrul proiectelor proprii. Bazele de date menționate mai sus le puteți consulta urmând link-urile:

http://seamap.env.duke.edu/dataset/899

http://seamap.env.duke.edu/dataset/900

http://seamap.env.duke.edu/dataset/832

http://seamap.env.duke.edu/dataset/833

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s