Uite ce am făcut noi în luna martie 2013


Echipa Mare Nostrum lucrează intensiv atât la proiectele în desfăşurare ale organizaţiei, cât şi la raportul anual pe 2012, în cuprinsul căruia vom prezenta, ca în fiecare an, realizările organizaţiei, membrii echipei, care vegheaza la atingerea scopurilor Mare Nostrum, precum şi recomandările sponsorilor şi ale finanţatorilor şi opiniile acestora legate de acţiunile desfaşurate de Mare Nostrum.526905_406340182712355_281920709_n

Astfel, în cadrul proiectului INTERTRAILS se lucrează la materiale, urmând a fi stabilite detaliile legate de design si prezentare.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect, se fac pregătiri intense pentru Şcoala de vară ce va avea loc pe 23-24 aprilie, în cadrul căreia se va organiza un curs de instruire pentru posibili ghizi, interpreţi ai naturii.

Ca parte din proiectul „Research and REstaration of the Essential Filter of the Sea – REEFS” urmează Masa Rotundă din luna mai, întrunire la care participă partenerii proiectului.

Totodată, se fac pregătiri pentru preluarea probelor din locul în care vor fi amplasaţi recifii artificiali.

Cu ocazia programului “Şcoala Altfel” 2013 – “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, ONG Mare Nostrum invită instituţiile de învăţământ constănţene să se implice într-o activitate dedicată reducerii cantităţii deșeurilor marine întâlnite pe plajele litoralului românesc.

Aşadar, activitatea desfășurată în cadrul acestui program, în perioada 1 – 5 aprilie, va consta într-o acțiune de cercetare a unor deșeuri marine întâlnite pe plaje, din care elevii vor realiza obiecte de artă, ce vor fi expuse în cadrul unei expoziții internaționale. Obiectele de artă vor avea ca temă “Mediul Marin” și vor reprezenta diverse viețuitoare marine, peisaje marine și alte elemente care să respecte această temă. Elevii sunt îndemnaţi să selecteze de pe plaje “deșeurile marine” necesare realizării obiectelor de artă, iar înscrierile sunt în curs de desfăşurare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s