Ora Pământului 2013


Ora Pământului – Earth Hour – este unicul eveniment din istorie de acestă anvergură. Acesta se desfăşoară la nivel internaţional şi are loc, de obicei, în ultima sâmbătă a lunii martie. Scopul acestui eveniment este acela de a sensibiliza autorităţiile şi consumatorii de electricitate faţă de problema deosebit de importantă a dioxidului de carbon, care este emis în cantităţi foarte mari în timpul producerii energiei electrice.

În ora alocată Pământului, luminile de pe întreg cuprinsul planetei vor fi stinse, iar aparatele electrocasnice neesenţiale, timp de o oră, vor fi deconectate în mod voluntar atât de consumatorii individuali, cât şi de către instituţiile şi unităţile economice.523895_406339072712466_2028926082_n

Această activitate, demonstrează cât de uniţi şi activi suntem, dar şi cât de mult ne pasă de mediul înconjurător. Indiferent în ce colţ al lumii ne aflăm, aceste probleme ne afectează pe toţi în acelaşi mod, mai devreme sau mai târziu. Trebuie să acceptăm provocarea de a schimba ceva la modul în care trăim! De la consumul excesiv de resurse naturale, la mici gesturi care îmbătrânesc calitatea mediului înconjurător, toate ne afectează. Trebuie să avem în permanenţă în vedere: reciclarea, curăţenia şi îngrijirea.

S-a dovedit că o sută de angajaţi care lucrează într-o intreprindere şi care trimit, expediază, recepţionează şi stochează mesajele e-mail, generează aproximativ 13,6 tone de CO2, afirmă Agence de l’environnement de la maîtrise de l’énergie (ADEME) Franţa. Două căutări pe Google generează, în medie, 14 grame de CO2, aceeaşi cantitate generată de funcţionarea unui ceainic. Fiecare mesaj trimis pe Twitter “cântăreşte” circa 0.02 grame de CO2, ce se adaugă tonelor emise de alte surse.

Obiectivul Orei Pământului nu este acela de a evita cantitatea de emisii de dioxid de carbon, ci doreşte să angajeze persoanele interesate, organizaţiile şi guvernele, pentru atingerea unui obiectiv mai larg şi de a asigura un viitor durabil al societăţii, către o cale mult mai avantajoasă naturii.

Cum influenţează reducerea consumului de energie mediul înconjurător? Pentru un scurt moment, emisia de CO2  şi consumul de energie electric este redus semnificativ. În aceslaşi timp, prin reducerea acestor emisii dăunătoare, natura şi ecosistemul se echilibrează şi se creează o atmosferă mult mai plăcută pentru locuitorii planetei.

Pentru că Ora Pământului este importantă pentru noi şi ne alăturăm întregii populaţii care îşi doreşte să ajute natura, vă aşteptăm şi pe voi, pe data de 23 martie 2013, în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, între orele 20:30 – 21:30, unde vom aprinde mii de lumânări şi vom contribui la crearea unei minunate seri eco.

Andrei Trifănescu

Intern PR şi Comunicare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s