Despre Mare Nostrum, în luna iunie 2013


Echipa Mare Nostrum s-a mărit cu încă un membru. Începând de luna aceasta avem un nou coordonator de voluntari, Irina Panait, ce a început ca intern la Mare Nostrum acum 5 luni şi care promite multe surprize şi activităţi antrenante voluntarilor noştri.

1014730_10151499675555886_470277268_oŞi pentru că tot am ajuns la capitolul voluntari, vă aducem în atenţie faptul că suntem în căutare de noi membri voluntari. Activităţile Mare Nostrum se diverisifică şi se înmulţesc, astfel că, dacă eşti energic şi plin de iniţiativă, dacă îţi place natura şi vrei să înveţi cât mai multe despre cum să fii prietenos cu mediul, vino cu noi pe teren! Înveţi ce înseamnă monitorizările de delfini, Coastwatch, campanii de conştientizare şi informare, activităţi educative şi multe altele.

Voluntarii contribuie la dezvoltarea organizaţiei şi la realizarea proiectelor Mare Nostrum, cu o importantă forţă de lucru, îndemânări şi experienţă.

Totodată, avem doua stagiare noi, Cindy Felicien şi Hamia Abdallah, venite tocmai din Quetigny, Franţa, care au ales organizaţia noastră pentru a-şi desfăşura stagiul de practică aferent studiilor  pe care le urmează. Ele vor realiza programe de animaţie pentru copii, pe teme de mediu, în special legate de Marea Neagră.

În cadrul proiectului „Natura mai aproape de tine – traseu tematic în Pădurea Dumbrăveni”, Mare Nostrum a sărbătorit Ziua Biodiversităţii împreună cu elevii de la şcoala din sat. Aceştia au participat la un concurs de desene, numit „Pădurea Dumbrăveni în ochii tăi” în urma căruia au fost premiaţi şi au primit diplome. De asemenea, a avut loc prezentarea proiectului, iar cei mici au jucat numeroase jocuri de interpretare a animalelor.

Pentru o mai bună vizibilitate, materialele informative şi promoţionale realizate pentru proiectul InterTrails au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, organizată în Club Phoenix, conferinţă desfăşurată cu succes, la care a participat media locală.

Până la următorul newsletter vă mulţumim că sunteţi interesaţi de activitatea noastră şi vă invităm să rămâneţi alături de Mare Nostrum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s