Despre Mare Nostrum în luna iulie 2013


Este vară, e cald, e timpul pentru mare şi soare. Astfel că noi toţi, cu mic cu mare, mergem pe plajă pentru a ne bucura de nisipul fin şi valurile înspumate.

Mare Nostrum îşi doreşte în continuare să protejeze marea şi plaja sa de deşeurile turiştilor, ale oamenilor în general. În acest scop, colaboarea cu EcoRom continuă, iar Mare Nostrum se angajează în noi campanii de informare şi conştientizare, desfăşurate de această dată pe plajele de la Vadu şi Corbu. În realizarea acestor activităţi vor fi implicaţi atât voluntarii Mare Nostrum, precum şi o parte din proprietarii instituţiilor furnizoare de servicii pentru turişti, persoane care au dorit sa se implice pentru a menţine litoralul curat si turistul bine crescut.

Si pentru ca suntem în plin sezon de vară, iar activităţile Mare Nostrum se înteţesc, aşa cum v-am tot anunţat, suntem în căutare de voluntari. Voluntarul Mare Nostrum este preocupat de problemle de mediu, plin de iniţiativă şi simţ civic, energic, sociabil, bun coechipier, dornic de progres, învăţare, îmbunătăţire şi schimbare, punctual şi proactiv… pregătit pentru a fi un AMBASADOR ECO. Te regăseşti în descriere? Perfect!. Caută pagina Fii voluntar a blogului Mare Nostrum (https://ongmarenostrum.wordpress.com/fii-voluntar/) şi aplică şi tu! Te aşteptăm!

Proiectele Mare Nostrum se află în desfăşurare, asa cum v-am obişnuit, astfel că în ultima lună, echipele de proiect au trebuit să treacă şi prin câteva sesiuni de monitorizare din partea Comisiei Europene, monitorizări ce au avut loc în cadrul proiectelor InterTrails – “Interpretative Trails on the Ground – Support to the Management of Natural Protected Areas in the Black Sea Region” şi REEFS – „Research and REstaration of the Essential Filter of the Sea”, dar care au fost depăşite cu succes.

ONG Mare Nostrum a încheiat o nouă colaborare. Astfel, DP World vor fi cei care vor finanţa sărbătoarea dedicată Zilei Delfinului şi totodată se vor implica în activităţile de conservare şi monitorizare a delfinilor din Marea Neagră.

De asemenea, ne mândrim cu faptul că Mare Nostrum a fost unul din câştigătorii programului „HEINEKEN pentru Comunităţi” cu proiectul denumit „Natura înseamnă totul”, proiect ce urmează a fi implementat începând cu luna august. Programul „HEINEKEN pentru Comunităţi” se adresează organizaţiilor non-guvernamentale şi instituţiilor publice din Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş şi se desfăşoară sub forma unui concurs de proiecte. Proiectele înscrise trebuie să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate şi pot fi implementate în diverse domenii, precum social, mediu, cultură, turism, sănătate, etc.Mare Nostrum in luna iulie 2013

Până la următorul newsletter vă mulţumim că sunteţi interesaţi de activitatea noastră şi vă invităm să rămâneţi alături de Mare Nostrum!

*Sursa foto: : http://www.craiovaforum.ro/stiri/craiova-oltenia/heineken-lanseaza-programul-de-responsabilitate-sociala-heineken-pentru-comunitati-editia-2013.html

Adriana Dominte

Asistent de proiecte

ONG Mare Nostrum

4 thoughts on “Despre Mare Nostrum în luna iulie 2013

  1. Este îmbucurător că sunt semne pozitive. Vă mulţumim pentru eforturile depuse! Cei care sponsorizăm un delfin, îl putem şi vedea? :)

    • Mulţumim şi noi pentru interes! Dacă doriţi, puteţi desigur să ne însoţiţi într-una din expediţiile de monitorizare acvatică. Putem doar să sperăm că vedem delfini şi desigur, că printre ei se află şi delfinaşul dumneavoastră :) Dar nu putem garanta asta, desigur!
      Zi frumoasă!

  2. Felicitari pentru premiu, cu toate ca e putin din ceea ce meritati :) Va doresc mult noroc in continuare, sa va iasa totul asa cum va doriti! Cristina, mamica de delfin ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s