Despre noi, în luna august 2013


În luna august, Mare Nostrum se mândreşte cu o sumedenie de  lucruri interesante!

În primul rând, am lansat o nouă campanie de recrutare de interni! Punem la dispoziţie 10 posturi de internship, în domeniile: PR şi Comunicare, Proiecte Europene, Educaţie de Mediu, Administrativ şi Contabilitate. Stagiul va începe pe data de 1 septembrie şi va dura până la jumătatea lunii decembrie, timp în care noii interni vor avea timp să participe la tot felul de activităţi interesante şi să înveţe cât mai multe despre domeniile care îi pasionează! Mai multe detalii despre această campanie aici.

Pentru că tot veni vorba de reîmprospătarea forţelor  organizaţiei noastre, vă anunţăm o schimbare în cadrul echipei executive. Adriana Dominte, care începând cu luna februarie a ocupat postul de asistent de proiect, a părăsit echipa luna aceasta. Noi îi mulţumim pentru activitatea ei şi îi urăm mult succes pe viitor! Postul de asistent de proiect a fost preluat de Irina Panait, care este, din luna iunie 2013, şi coordonatoarea departamentului de voluntari. De asemenea, colega noastră Andreea Ionaşcu îşi va înceta activitatea de coordonator de proiect, după 7 ani petrecuţi alături de noi. Deşi nu va mai fi angajată oficial, ea ne-a promis că va rămâne o voluntară activă în cadrul organizaţiei noastre! Îi urăm mult succes pe noul ei drum şi îi mulţumim pentru momentele frumoase petrecute împreună!

Luna aceasta, membrii echipei noastre au avut două apariţii televizate, în cadrul emisiunii Vara Pe Val, de pe postul TVR 1. Pe data de 1 august 2013, Mihaela Cândea, directorul executiv Mare Nostrum, a fost prezentă în direct în cadrul matinalului Vara pe Val. Prezentatorii emisiunii au vrut să afle mai multe despre activităţile de monitorizare a delfinilor din cadrul organizaţiei noastre, dar şi câte ceva depre pericolele care îi pasc pe delfini în apele Mării Negre. Puteţi urmări emisiunea integral, aici.

1009483_409681012470880_997219918_o

De asemenea, echipa de producţie a emisiunii Vara pe  Val, printre care se numărau şi Dana Nălbaru, împreună cu soţul ei, Dragoş Bucur, şi fetiţa lor, Sofia, au participat împreună cu echipa Mare Nostrum la o sesiune de monitorizare a delfinilor. Aceştia au petrecut câteva ore pe mare, la bordul velierului Lindor. Ce s-a petrecut la bord, puteţi vedea aici.

În ceea ce priveşte proiectele noastre, totul merge ca pe roate! De curând am lansat pagina de Facebook a proiectului MARLISCO- „MARine Litter in Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsibility”, unde pot fi găsite mai multe informaţii despre activităţile întreprinse de Mare Nostrum pentru a rezolva problema deşeurilor marine şi de a creşte gradul de conştientizare al cetăţenilor în legătură cu acest subiect.

Proiectele noastre, Interpretative Trails on the Ground – Support to the Management of Natural Protected Areas in the Black Sea Region (InterTrails)şi  „Creșterea conștientizării clusterului de turism transfrontalier asupra managementului și protecției mediului” au parte de promovare intensivă! O echipă de voluntari Mare Nostrum au împărţit agenţiilor de turism din Constanţa broşuri în limba română şi în limba engleză,  în care sunt prezentate poveştile interpretative ale celor 4 trasee turistice din Dobrogea , pliante în care sunt descrise cele mai importante 20 de puncte ce pot fi admirate pe fiecare traseu, cât şi hărţi ale traseelor. De asemenea, voluntarii noştri au împărţit mape informative cu privire la certificatul de mediu EMAS şi Eticheta Ecologică pentru servicii turistice, hotelierilor de pe întregul litoral românesc, cât şi unei liste de agenţii de turism din Constanţa.

Până la următorul newsletter vă mulţumim că sunteţi interesaţi de activitatea noastră şi vă invităm să rămâneţi alături de Mare Nostrum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s