Am dat startul concursului video MARLISCO!


Organizația noastră a deschis înscrierile pentru un concurs video care se desfășoară concomitent în 14 țări europene, competiția destinată tinerilor între 12 și 18 ani având ca temă problemele legate de deșeurile marine.

Concursul este parte a proiectului european MARLISCO, iar pe plan local este organizat de Mare Nostrum, ocazie cu care invităm tinerii din România să înscrie în perioada 9 septembrie 2013 – 14 februarie 2014 un scurtmetraj cu nuanțe ecologice.

Image

O poveste ecologică în 2 minute

Participanții sunt invitați să dezvolte şi să producă un scurt film de maxim 2 minute, în care îşi exprimă părerile lor despre problema deșeurilor marine.

Învață despre problemele legate de deșeurile marine (de pe plajă şi din mare) din țara ta și filmează povestea ta într-un scurt film, creativ şi inspirat. Spune-ne de ce ar trebui să ne pese, cum poate fi soluţionat şi ce ai făcut tu în școala sau comunitatea ta legat de această problemă. Dacă filmulețul tău va fi printre câștigători, ne vom asigura că părerile tale vor fi auzite tare şi clar, împreună cu cele ale altor tineri din Europa.

Participanți eligibili

Grupul ţintă al participanților este reprezentat de tinerii între 12 şi 18 ani. Această provocare poate fi preluată de o şcoală, o asociaţie sau club de tineret, ca activitate curriculară sau paralelă în cadrul unui curs, şi abordată în cadrul unor discipline multiple. Echipa participantă trebuie să fie susţinută de o entitate legală.

Premii însemnate

Pe lână un premiu important pregătit de ONG-ul nostru, scurt metrajul câștigător va intra într-un film final, care va compila vocile tinerilor europeni despre problema deşeurilor marine”, ce va fi premiat în mai 2014 la un eveniment european de nivel înalt. De asemenea, cele mai interesante filmuleţe vor fi diseminate activ în media naţională şi europeană.

14 țări participante

La concursul video MARLISCO vor participa 14 ţări europene cu deschidere la mare, respectiv  Italia, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, Franţa, Slovenia, Irlanda, România, Germania, Cipru, Bulgaria, Spania, Portugalia, Turcia şi Danemarca.

MARLISCO este un proiect înființat la nivel European format din 14 state cu ieşire la mare. Acțiunile proiectului vizează creșterea gradul de conștientizare a consecinţelor în ceea ce privește gestionarea problemelor generate de deșeurile marine.

Pentru mai multe detalii despre acest concurs, puteţi accesa pagina oficială:

http://www.marlisco.eu/MARLISCO_Concurs_Video_European.ro/language/en.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s