Despre noi, în septembrie 2013


Luna septembrie a demarat în forță pentru organizația noastră, care se mândreşte cu o nouă echipă de interni! Ei sunt 14 la număr și vor lucra cu noi până la sfârșitul anului, în cadrul departamentelor de PR și Comunicare, Proiecte Europene, Educație de Mediu, Contabilitate și Administrativ. Le urăm bun venit în echipă și le dorim mult success în activitățile viitoare!

SONY DSCProiectul nostru, “Interpretative Trails on the Ground –  Support to the Management of Natural Protected Areas in the Black Sea Region (InterTrails)”, implementat de către ONG Mare Nostrum în parteneriat cu The Black Sea NGO Network, din Bulgaria şi alte trei organizații nonguvernamentale din Ucraina, Georgia și Moldova continuă. Vineri, 13 septembrie, a avut loc la Varna conferința finală a proiectului, la care au participat 8 reprezentanți ai României. De asemenea, voluntarii noștri continuă să împartă pliante informative agențiilor de turism constănțene, pentru a promova cele patru trasee interpretative create în cadrul proiectului. Și că tot veni vorba despre trasee interpretative, pe data de 19 septembrie va avea loc o ieșire pe teren, pe traseul Canaraua Fetii, împreună cu voluntarii și internii Mare Nostrum.

Joi, 5 septembrie, la Neptun, studenţi, reprezentanţi ai diferitelor societăţi de organizare evenimente  şi colaboratori Mare Nostrum au fost alături de noi la workshop-ul intitulat „Cum poţi deveni interpret al naturii?” organizat în cadrul proiectului Natura mai aproape de tine – traseu tematic în Pădurea Dumbrăveni”. Puteți citi mai multe despre acest eveniment, aici: https://ongmarenostrum.wordpress.com/2013/09/16/cum-poti-deveni-interpret-al-naturii/. De asemenea, de-a lungul acestui traseu urmează să fie montate 3 panouri interpretative, pentru informarea și orientarea turiștilor.

Luna aceasta am finalizat și diseminat filmul documentar cu privire la managementul de mediu în domeniul turismului, ce a fost creat în cadrul proiectului „Creşterea conştientizării clusterului de turism transfrontalier asupra managementului şi protecţiei mediului’’, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013. În următoarea perioadă vom organiza și o seară de film, în cadrul căreia persoanele interesate îl vor putea viziona.

Pe 28 septembrie și 5 octombrie 2013, Mare Nostrum organizează Ziua Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă, care se află anul acesta la ediţia a treia. Evenimentul va fi organizat sub forma a două workshop-uri explicativ-interactive. Scopul workshop-urilor este familiarizarea participanţilor cu metode nonformale de educaţie, ce pot fi folosite cu succes în activităţile extra-curriculare. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor interesate de această temă, indiferent de pregătirea profesională.Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/606502579400603/?fref=ts.

În cadrul proiectului Heineken pentru Comunități, Mare Nostrum își  propune să ajute la dezvoltarea şi promovarea unui traseu interpretativ amenajat în incinta Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, menit să le ofere turiştilor, folosind metoda interpretării, o nouă viziune asupra biodiversităţii. În acest sens, am început deja să pregătim 30 de panouri interactive care vor fi amplasate atât în Microrezervaţie, cât şi în principalele puncte cheie ale Complexului, precum Delfinariu sau Acvariu, creând în acest fel un traseu care va avea la bază o poveste.

Și ca să nu uităm, invităm toți elevii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani să participe la Concursul Video European MARLISCO pe tema deșeurilor marine, care tocmai ce a fost lansat pe data de 9 septembrie 2013! Puteți afla mai multe detalii aici: https://ongmarenostrum.wordpress.com/2013/09/09/am-dat-startul-concursului-video-marlisco/.

Până la următorul newsletter vă mulţumim că sunteţi interesaţi de activitatea noastră şi vă invităm să rămâneţi în continuare alături de Mare Nostrum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s