Despre delfini, în octombrie 2013


În luna aceasta, deși temperaturile încep să coboare, iar vremea se zbârlește din ce în ce mai tare, nu vrem să ne lăsăm întimidați. Ieșim pe mare, cutreierăm plajele și ne continuăm activitățile, fără semne de oboseală sau retragere.

Și luna aceasta ne manifestăm iubirea pentru marea noastră cea dragă și pentru vietățiile minunate ce-și duc viețile în ea. Astfel, din dorința de a ține sub observație mamiferele noastre drage, am organizat cinci monitorizări acvatice, în care am ieșit pe mare cu barca, pentru a putea observa viețuitoarele în mediul lor natural.

1378438_434291333343181_1510112792_nPentru că nu este suficient să fim activi doar pe sectorul mării, am desfășurat și activități de monotorizare terestre. În cele cinci cutreierări ale plajelor Mării Negre, am identificat două cetacee, din nefericire, fără viață, eșuate pe plajă.

În același timp, ne-am asigurat că dispozitivele montate pe plasele de pescuit, pentru a-i ține la distanță pe delfini și pentru a-i feri de eventuale accidentări și suferințe, sunt în perfectă funcționare. Dorim să le ținem sub observație cât mai strictă, pentru a ne asigura că sunt funcționale în fiecare moment și că ajută la prevenirea eventualelor accidente.

Pentru că ne pasă ca oamenii să fie informații, am organizat două sesiuni de informare pentru voluntarii noștri. În acestea le-a fost prezentate diverse informații legate de delfini, filmulețe informative și li s-a pus la dispoziție o gamă de metode, prin care pot să acționeze în momentul în care găsesc un delfin eșuat.

Din dragostea și dorința noastră de a antrena cât mai multe persoane în protejarea și salvarea delfinilor, dar și pentru că ne dorim să avem cât mai multe persoane care să ne ajute în activitățile noastre de salvarea a delfinilor, am demarat Campania de recrutare a noilor membrii în rețeaua de observatori voluntari pentru salvarea delfinilor. Această campanie este desfășurată în instituțiile de învățământ din localitățile aflate pe coasta Mării Negre. Ne dorim să-i facem interesați pe tineri de domeniul biodiversității și să-i motivăm să ne fie alături în activitatea noastră de salvare a delfinilor.

1379538_436519759787005_1481724228_n

Din fondurile Campaniei Adoptă un delfin, am mai comandat încă douăzeci și patru de dispozitive acustice de îndepărtare a delfinilor, pe care va urma să le montăm pe plasele de pescuit în perioada următoare.

Să nu uităm că toate acţiunile noastre de monitorizare şi conservare a delfinilor sunt posibile datorită sprijinului financiar din partea OMV Petrom şi DB Schenker.

De asemenea, nu uitaţi că ne puteţi anunţa în cazul în care vedeţi un delfin în pericol la numerele de telefon: 0800 800 078 şi 0763255731 sau prin formularul online de pe site-ul http://www.delfini.ro.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa şi pagina: https://www.facebook.com/delfinimn.

Andrei Trifănescu

Intern PR&Comunicare

ONG Mare Nostrum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s