Despre proiectele noastre, în octombrie


În luna octombrie, echipa Mare Nostrum se laudă cu numeroase activități interesante!

Toamna este de obicei anotimpul în care se numără roadele pentru care s-a muncit întregul an! De aceea, vă vorbim despre două dintre proiectele noastre, care se apropie de final.

Primul dintre acestea este „Creşterea conştientizării clusterului de turism transfrontalier asupra managementului şi protecţiei mediului’’, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013. În cadrul acestuia, ONG Mare Nostrum, împreună cu partenerii săi bulgari, EICT EUREKA și CCI Dobrich, au promovat modalități prin care se poate realiza o dezvoltare durabilă în sectorul turismului, în zona transfrontalieră româno-bulgară. Pe data de 9 octombrie a avut loc, la Dobrich, conferința finală a proiectului, în cadrul căreia s-au analizat rezultatele proiectului, cât și despre următoarele acțiuni ale clusterului transfrontalier, în direcția unei dezvoltări durabile. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 18 luni, din 21 aprilie 2012 până pe 21 octombrie 2013, și a avut un buget total de 533.670 euro.

Și proiectul Natura mai aproape de tine – traseu tematic în Pădurea Dumbrăveni” se apropie de sfârșit. În cadrul acestuia, echipa Mare Nostrum a creat un traseu interpretativ în Pădurea Dumbrăveni și l-a promovat în rândul locuitorilor, dar și potențialilor turiști din toată țara. De curând, echipa noastră a făcut o excursie în aceste locuri de poveste, despre care puteți afla mai multe de aici. Acest proiect a fost finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

Pe 28 septembrie și 5 octombrie, am organizat Ziua Educației pentru Dezvoltare Durabilă, sub forma a două workshop-uri de metode non-formale de educație, despre care puteți citi mai multe aici. Datorită multiplelor cereri din partea cadrelor didactice și a altor persoane interesate de acest subiect, vom relua cele două workshopuri luna viitoare, respectiv pe 16 și 23 noiembrie.

În cadrul proiectului MARLISCO, Mare Nostrum coninuă să promoveze Concursul Video European pe tema deșeurilor marine, la care se pot înscrie elevii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina oficială a concursului sau pagina de Facebook a proiectului MARLISCO România.

În această perioadă se desfășoară activitatea de Coastwatch, în cadrul căreia, cu ajutorul voluntarilor și școlilor din județele Constanța și Tulcea, se încearcă monitorizarea plajelor, din punct de vedere al cantităţii şi tipurilor de deşeuri prezente.

De asemenea, facem pregătiri pentru noi proiecte interesante, care vor demara de la începutul anului viitor, ce țin de dezvoltarea durabilă, adaptarea la schimbările climatice, acvacultură sau agricultură forestieră. Unul dintre aceste noi proiecte, care a demarat de curând, este AgroFE, ce se referă la agricultura forestieră și la metodele de educație în acest domeniu. Despre asta însă, veți afla mai multe în următoarele articole de pe blogul nostru. Până atunci, vă mulțumim pentru interesul acordat organizației noastre!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s