Pădurea Dumbrăveni – Descoperă natura!


Octombrie poate fi o lună atât de lipsită de culoare dacă alegem să renunţăm în faţa capriciilor vremii; în schimb, dacă profitam de acele zile în care soarele se iveşte dintre nori şi ne mai incălzeşte puţin, vom avea ocazia să îi admirăm adevărata frumuseţe! Noi vă sugerăm un traseu deosebit de patru kilometri, ce se poate parcurge în doar două ore: Pădurea Dumbrăveni. Noi înşine am fost acolo vineri, 27 septembrie 2013, si, înainte de a ne aventura în natură, am vizitat şi Şcoala din Dumbrăveni!

1383172_677491552261884_147902330_nAcolo a avut loc o sesiune de informare şi instruire, în cadrul căreia douăzeci şi unu de elevi şi cinci profesori au asistat la o prezentare interactivă a traseului interpretativ pe care l-am creat în Pădurea Dumbrăveni şi au învăţat mai multe despre frumuseţile naturii de pe traseul care se găsește chiar în apropierea localităţii lor. Această iniţiativă îndeplinită cu succes este dovada că nu eşti niciodată prea mic ca să fii un mare ajutor!

Prezentarea a fost doar una dintre activităţile desfăşurate în cadrul proiectul nostru “Natura mai aproape de tine – traseu tematic în Pădurea Dumbrăveni”, ce are ca scop conştientizarea, înţelegerea şi responsabilizarea legate de problemele din zona de coastă, care includ activitatea umană cu efectele ei şi promovează gestionarea durabilă a ariilor protejate. Acest traseu se alătură celorlalte patru trasee tematice din regiunea Dobrogea în “Reţeaua ariilor protejate de la Marea Neagră”.

Profitând de această ocazie şi de vremea tocmai bună pentru o plimbare, am vizitat și noi traseul din Pădurea Dumbrăveni, pe care ne-au fost ghizi cele 3 panouri instalate tot de noi cu ceva timp în urmă. Pe cărări ascunse şi printre bătrânii copaci, ne-am avântat în inima pădurii ce parcă în loc să ne obosească, ne dădea tot mai multă energie să continuăm explorarea misterelor sale.

A fost o excursie ce nu o vom uita prea curând, plină de aventură şi dominată de frumuseţea inedită a naturii, şi care, sperăm noi, vă va lumina şi vouă una dintre aceste posomorâte zile de octombrie!

Proiectul Natura mai aproape de tine – traseu tematic în Pădurea Dumbrăveni este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

1235090_677492422261797_1629092774_n

1382422_677492588928447_1132396391_n

Delia Ceapă

Intern PR&Comunicare

ONG Mare Nostrum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s