Colectează și tu uleiul vegetal uzat


Vrei să ajuţi mediul înconjurător într-un mod inovativ şi uşor? Ce-ai zice dacă ai putea face asta chiar la tine acasă? Sună bine?

Atunci, tot ce trebuie să faci este să te alături proiectului ,,Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat!’’.

Strânge tot uleiul care îţi rămâne de la gătit într-un recipient (PET, sticlă, borcan etc.) şi, când însumezi 5 litri, vino cu el la sediul Mare Nostrum. Vei primi la schimb 1 litru de ulei proaspăt, de floarea soarelui, numai bun de gătit!

Nu ai unde să-l depozitezi, până se strâng 5 litri? Nici o problemă. Poţi aduce şi cantităţi mai mici, la sediul nostru, şi vei primi un bon pentru cantitatea respectivă. Atunci când bonurile însumează 5 litri, îţi vei primi recompensa.

DE CE ULEI VEGETAL UZAT?

Ulei vegetal uzatAcesta este un deşeu, un reziduu, care rezultă în urma prăjirii uleiului alimentar vegetal (de floarea soarelui, porumb, măsline, palmier etc.). Dacă este refolosit de mai mult de 2-3 ori, devine periculos pentru sănătatea umană. Favorizează apariţia celulelor cancerigene şi măreşte riscul de accidente vasculare cerebrale.

Şi asupra mediului are efecte nocive. Dacă este eliminat necorespunzător (aruncat la gunoi, în sistemul de canalizare sau direct în mediu), acesta duce la poluarea pânzei freatice şi, deci, a apei pe care o consumăm. Dar, nu numai atât. Dacă ajunge în mare, acesta formează o peliculă la suprafaţa apei şi nu mai permite trecerea oxigenului, de care organismele marine au nevoie.

Din 2009, ONG Mare Nostrum a început colectarea acestui deşeu, oferind cetăţenilor o alternativă eco, pentru eliminarea lui. Uleiul colectat de noi este predat către o firmă specializată, care îl prelucrează şi îl transformă în biocombustibil – o sursă alternativă de energie, foarte des utilizată în multe ţări europene. Uleiul uzat este o materie primă ieftină, care se găseşte în cantitate mare, fiind astfel ideal pentru un astfel de proces de reciclare.

În concluzie, colectează uleiul vegetal uzat, adu-l la adresa de mai jos, iar noi te recompensăm!

Un mediu curat înseamnă o viaţă sănătoasă. Aminteşte-ţi, tu decizi pentru sănătatea ta şi a celor din jur!

Colectează şi tu separat uleiul vegetal uzat!

***Adresa noastră este:  Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanţa.  Avem program de luni până vineri, între orele 09:00-17:00. Putem fi contactati şi la numerele de telefon: 0241/612422, 0341/407432, 0341/407433 sau la adresa de e-mail event@marenostrum.ro. Mai multe detalii despre colectarea uleiului vegetal uzat, pe link-ul: http://uleiuzat.marenostrum.ro.***

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s