Delfinii în februarie


Dragi prieteni ai delfinilor, haideți să începem anul 2014 în forță și să ne unim pentru a mai pune o caramidă în demersul nostru de a proteja mamiferele marine și ecosistemul Mării Negre. Vă reamintim că printre obiectivele pe care dorim să le atingem prin programul Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră se numără: menţinerea unui grad ridicat de date cu privire la cetaceele de pe litoralul românesc, reducerea mortalității în rândul acestora, creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la ecosistemul Mării Negre şi a problemelor cu care se confruntă.

Odată cu venirea lunii februarie ne-am pus la punct programul și am Delfin-esuat-februarieînceput să facem pregătiri pentru a continua activitățile. Cu toate că începutul lunii a venit cu zăpadă multă, am reușit să realizăm expediții periodice pe diferite sectoare de plajă pentru a observa dacă identificăm delfini eșuați. Știm că a fost mai greu datorită condițiilor meteorologice și le mulțumim tuturor celor care s-au implicat chiar și acum. Din păcate, am identificat 2 delfini, unul dintre ei aparținând speciei Tursiops truncatus ponticus. De asemenea, am fost informați cu privire la prezența delfinilor  în incinta portului Constanța.

Suntem bucuroși să vă anunțăm că am realizat primul album foto cu delfini în format tipărit. În acest album o să puteți vedea fotografii, ce au fost realizate în cadrul expedițiilor pe mare, precum și informații care vă pot fi de folos în cazul în care doriți să fotografiați chiar voi aceste minunate mamifere.

Monitorizare-cu-clasaȘi cum ne apropiem încet, dar sigur, de vară, în această lună am început să pregătim ambarcațiunea pentru sezonul cald. Drept urmare, suntem în plin proces de revizie și achiziție de noi echipamente. Pe lângă acestea, pregătim noile dispozitive acustice pentru a le putea amplasa pe plasele de pescuit, într-un timp cât mai scurt.

Nu putem încheia fără a le mulțumi celor de la DB Schenker pentru susținere și celor care au donat, implicându-se în cadrul campaniei“Adoptă un delfin!”.

Nu uitați! În cazul în care vedeți vreun delfin eșuat, la mal sau pe uscat, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon0241/612.422 sau 0763/255.731 (în regim non-stop).

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa şi pagina:  https://www.facebook.com/delfinimn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s