Dragi iubitori ai naturii, luna aceasta, Mare Nostrum a finalizat proiectul „Natura înseamnă totul”, unul dintre cele două proiecte desemnate câștigătoare, din orașul Constanța, în cadrul programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest.

Printre reușitele proiectului se numără realizarea unui traseu tematic, care se poate parcurge în cadrul Microrezervației din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și pentru care au fost alese cele mai reușite trei povești despre viețuitoarele din complex, în urma unui concurs destinat studenților din cadrul Universității Ovidius.

Cele trei povești de promovare, au fost realizate pentru a însoți treizeci de panouri interactive. Acestea au rolul de a aduce un plus de informație turiștilor, într-un mod plăcut și interactiv, determinându-i pe aceștia să descopere singuri minunățiile naturii. De asemenea, au fost realizate și 1500 de brățări hand made și 2500 de pliante.

Locuitorii orașului Constanța au avut prilejul să descopere o parte din aceste panouri interpretative în incinta Cora panouri-interactive-traseu-tematicBrătianu. Sperăm că cei care le – au admirat să viziteze Microrezervația și să afle mai multe, parcurgând traseul tematic din cadrul Complexului.

Pentru că am dorit să aducem un plus de informație, am organizat un workshop, dedicat acelora ce-și doresc să devină interpreți ai naturii. Acolo le-am pus la dispoziție o serie de informații despre traseele tematice și au fost explicate modalitățile prin care cei interesati pot fi implicați în descoperirea naturii. Workshop-ul s-a desfășurat în sala de conferinţe a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Proiectul „Natura înseamnă totul” a fost un succes datorită tuturor celor care s-au implicat cu atâta pasiune și ne-au susținut.

Advertisements