Delfinii și debutul primăverii


Dragi iubitori ai delfinilor, dorim să vă informăm că odată cu venirea primăverii, activitatea noastră cu privire la protejarea acestor mamifere s-a intensificat. În ciuda condițiilor meteo mai puțin favorabile care s-au menținut chiar și la început de primăvară, am reușit să desfășurăm numeroase activități în scopul monitorizării și conservării delfin-esuat-martiedelfinilor din Marea Neagră.

Cu toate că, uneori vremea nu părea să ne permită ieșirile pe teren, am continuat monitorizările sectoarelor de plajă de pe litoralul românesc. Împreună cu grupurile de voluntari din cadrul rețelei de voluntari pentru salvarea delfinilor, am reușit să ne îndeplinim misiunea.

Din păcate, intervenția noastră la un caz de eșuare a unei femele de marsuin în zona Eforie Sud, a fost o experiență mai puțin plăcută, însă benefică activității noastre.

După cum bine știți, activitatea noastră legată de delfini presupune și campanii de informare și conștientizare a populaţiei cu privire la ecosistemul Mării Negre şi a problemelor cu care se confruntă. În acest scop, am organizat o expediție de monitorizare pe sectorul Venus, alături de grupul de voluntari din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mangalia,  cu ocazia căreia le-am împărtășit elevilor cunoștințe privind echipamentele folosite pe teren, colectarea de date, manevrarea și păstrarea acestora, dar și informații referitoare la importanța mamiferelor marine în ecositem și a ecosistemului marin în viața noastră de zi cu zi.

instructie-scoala-martieTot în această lună am reușit să actualizăm baza de date cu eșuări, capturi accidentale și observații în situl din cadrul OBIS Seamap dar și site-ul www.delfini.ro cu rezultatele programului din 2013.

Totuși, vă anunțăm cu bucurie că ambarcațiunea Mare Nostrum a primit drept de navigație pentru următoarea perioadă din partea Autorității Navale Române. Având toate echipamentele necesare, nu ne mai rămâne decât să așteptăm cu optimism zilele frumoase pentru a merge în cât mai multe expediții pe mare.

Fiți alături de noi! Dacă observați vreun delfin eșuat ne puteți contacta la orice oră, la numărul de telefon 0241/612.422 sau 0763/255.731.

Mai multe informații puteți găsi accesând adresa:  https://www.facebook.com/delfinimn

Programul este susţinut financiar din Campaniile Adoptă un delfin şi 2%, şi cofinanţat de DB Schenker-Romtrans S.A.

Dragoș GARIP

Intern PR și Comunicare

Mare Nostrum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s