Un mărțișor…ECO


Potrivit legendelor, Mărțișorul era un talismanul menit să poarte noroc, apărut încă de pe vremea dacilor și amartisor-foto-andra romanilor. Poveștile spun că la aceștia anul începea de la 1 martie, prima lună a anului fiind luna lui Marte. Mărțișorul se dăruia întotdeauna înainte de răsăritul soarelui, copiilor și tinerilor, fetelor și băieților. Ca și astăzi, șnurul este alcătuit din două fire răsucite, în alb și roșu, purtându-se în primele zile ale lunii martie, până când se arată semnele primăverii.

Știind că sunteți niște iubitori ai naturii și că vă place inovația, anul acesta am organizat cea de-a 10-a ediție a Mărțișorului ECO! Cu mic cu mare, ne-am adunat să sărbătorim această ocazie, pe data de 27 februarie 2014, în incinta Cora Brătianu. Elevii alături de profesorii coordonatori din 16 instituții de învățământ din județul Constanța, au venit să-și expună mărțișoarele și felicitările create numai din materiale naturale, reciclate sau reciclabile.

Mărțișoare de diferite feluri, culori și texturi, i-au încântat de-a dreptul pe cumpărători, aducând astfel bucurie elevilor care s-au străduit mult, pentru a realiza aceste simboluri ale primăverii.

martisor-foto- andraUn exemplu extrem de plăcut ni l-au oferit copiii de la grădiniță, care au atras simpatia vizitatorilor, reușind să-i transforme în potențiali clienți. Aceștia ne-au confirmat că spiritul de antreprenor subszistă într-adevăr de la o vârstă fragedă! Alături de noi, au participat internii și voluntarii din echipa noastră, care ne-au ajutat la buna desfășurare a activității. Mai mult decât atât, în perioada 24 – 28 februarie, au fost create expoziții și în incinta a 40 de instituții de învățământ din județul Constanța, pentru a promova acest eveniment la o scară cât mai mare.

Însă, cel mai important lucru a fost faptul că foarte multe persoane au cumpărat mărțișoarele create de elevi și au înțeles mesajul transmis cu această ocazie: dacă sărbătorești totul într-un mod Eco, ai grijă de mediul înconjurător! Astfel, considerăm că promovarea unor astfel de activități crește interesul pentru mediu și protejarea lui.

Deci, nu putem decât să vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături și că împreună am reușit să fim o echipă! Ca de fiecare dată, ne-ați impresionat cu prezența cât mai numeroasă și cu buna dispoziție!

De asemenea, am vrea să le mulțumim celor de la Cora Brătianu pentru că ne-au sprijinit în desfășurarea acestui eveniment!

Vă dorim tuturor să aveți o lună Martie ECO cât mai frumoasă!

Delia Cristiana Stamate

Intern P.R. și Comunicare

Mare Nostrum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s