Aprilie pentru echipa Mare Nostrum


În această lună, primăvara şi-a intrat pe deplin în drepturi sau cel puțin așa ar trebui… Natura revine la viață, iar noi începem să avem din ce în ce mai multe ieșiri pe teren. Am mers pe diferite sectoare de plajă pentru a monitoriza deșeurile, am reușit să amplasăm toate panourile pe traseul interpretativ din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, am desfășurat diferite activități în săptămâna cu Școala Altfel, ne pregătim pentru Săptămâna Națională a Voluntariatului și urmeaza să demarăm o caravană de informare privind uleiul vegetal uzat.

Începând din data de 1 aprilie 2014, toți constănțenii și nu numai au ocazia să descopere în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța un traseu interpretativ, ce cuprinde 30 de panouri interactive. Vizitatorii pot afla într-un mod unic, tot felul de informații despre biodiversitate.. Aceste panouri fac parte din proiectul ”Natura înseamnă totul”, finanţat prin programul de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunităţi.scoala-altfel

Școala Altfel – “Să știi mai multe, să fii mai bun!” a reprezentat pentru noi o ocazie de a merge la Liceul G. Călinescu și la Liceul L. Blaga, unde, împreună cu o parte din internii noștri, le-am prezentat elevilor filmulețe documentare despre cele 4 arii naturale protejate din Dobrogea (Canaraua Fetii, Allah Bair, Cheile Dobrogei și Mănăstirea Sf. Ioan Casian). Elevii care au fost prezenți la evenimentau avut ocazia să afle mai multe despre noi, despre delfini și ce înseamnă să fi voluntar în cadrul unei organizații care are ca preocupări protejarea ecosistemului Mării Negre, precum și a mediului înconjurător. O parte dintre elevi au fost foarte receptivi și entuziaști și s-au înscris pe loc ca voluntari. Tot în cadrul acestei săptămâni, am implicat 23 instituții de învățământ din județul Constanța în activități de Coastwatch, cărora le mulțumim pentru bunăvoința de care au dat dovadă.

Dorim să vă anunțăm că Săptămâna Națională a Voluntariatului de anul acesta se va desfășura în perioada 12 – 18 mai. Prin urmare, echipa noastră va organiza o expoziție de fotografii cu voluntarii noștri la diferite evenimente și acțiuni, expoziție ce va avea loc în incinta Cora Brătianu, pe data de 12 mai, între orele 16.00-18.00. Invităm astfel toți constănțenii să vină la expoziție și să afle chiar de la voluntarii noștri ce înseamnă pentru ei activitatea de voluntariat. Miercuri, pe 14 mai, tot în Cora Bratianu, în același interval orar, vom organiza un atelier de creație de obiecte decorative (din materiale reciclabile) și figurine din ipsulei-vegetal-uzatos destinat voluntarilor noștri. Lansăm astfel o invitație către toți voluntarii, care doresc să participe la activități. Speram sa ne bucuram de prezenta a cat mai multi dintre voi.

Este important să vă anunțăm că, începând cu data de 9 mai vom lansa o noua campaniede informare privind uleiul vegetal uzat. Dorim ca oamenii să știe că nu este sănătos, nici pentru mediu, dar nici pentru ei, să arunce în natură uleiul vegetal rezultat în urma prăjirii. Astfel, vrem să le aducem la cunoștință cât mai multor persoane faptul că pot colecta uleiul vegetal uzat în diferite recipiente și îl pot aduce la sediul nostru, primind la 5 litri de ulei vegetal uzat 1 litru de ulei numai bun de folosit. Campania de informare va avea loc în toate piețele din Constanța, Cumpăna și Mangalia. În Cumpăna și Mangalia va fi și un centru de colectare a acestuia, pentru gospodinele care nu se pot deplasa până în Constanța.

Sperăm să participați în număr cât mai mare la activitățile din Săptămâna Națională a Voluntariatului și să vă implicați în cadrul campaniei de informare privind uleiul vegetal uzat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s