Marea premiere a Concursului Video European – MARLISCO – pe tema deșeurilor marine


marlisco

Dragi prieteni ai mediului, iată că după o perioadă de mai bine de şase luni de la lansarea concursului video MARLISCO (Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare socială și co-responsabilitate), a sosit şi momentul în care munca tinerilor concurenţi, să fie răsplătită. Astfel, am organizat marea premiere a concursului, având la dispoziţie o sală ,,generoasă” din cadrul Bibliotecii Județene “I.N. Roman”, Constanța.

Evenimentul desfăşurat miercuri, pe 26 martie, de la ora 10:30, a fost, de altfel ca întreg proiectul din care face parte, un real succes, atât pentru tinerii concurenţi premiaţi, cât şi pentru toţi cei care s-au implicat în cadrul acestuia. Am fost bucuroşi că am reuşit să atragem cât mai mulţi tineri, din diferite orașe ale ţării: Constanța, Bacău, Călărași, Ploiești, Mangalia, Adjud, Olt, Suceava. În acelaşi timp, crearea filmului a reprezentat o provocare pentru tineri, dar și o modalitate prin care să învețe cum să devină mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător, dezvoltându-și gândirea critică şi cetăţenia activă.

Membrii juriului au fost impresionaţi de implicarea tinerei generaţii. Câștigătorii au fost anunțați de către Iuliana Tudorpremiere-MarliscoTeleviziunea Română, Ambasadorul Concursului Video, cea care a făcut parte din juriu. Premiul cel mare a fost acordat elevilor de laLiceului Teoretic “Ovidius” din Constanța, pentru filmulețul ,,Little things make a big difference”, care a strâns cel mai mare punctaj din partea juriului. Premiul II a fost câștigat de către elevii de la Liceul Teoretic ,,Ion Gh. Roșca”, din Osica de Sus, Olt, cu clipul “Pantera roz … și poluarea marină și Premiul III a mers către Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanța pentru filmuleţul “Toți pentru mare și marea pentru toți”.

Dat fiind faptul că pentru noi părerea publicului este foarte importantă, ne-am gândit să acordăm Premiul publicului pentru cel mai votat film. Norocoșii care au strâns cele mai multe aprecieri (like-uri) din partea publicului sunt elevii din Patrula Verde – Școala Gimnazială nr. 3, Mangalia, cu filmul “Povești pentru trezit copiii”.

Tinerii câştigători au primit jocuri eco, iar cei de pe primul loc, dispozitive E-book reader și o excursie la Bremen, în Germania. De asemeni, elevii de la Liceul “Ovidius”, care au câștigat Premiul I, vor avea șansa ca filmul lor să fie inclus în compilaţia finală a clipurilor premiate, din cadrul „EU Ceremony of Maritime Days”, ce va avea loc în perioada 17 – 20 Mai 2014. Compilația finală va fi promovată în mass media și în mediul online din toate țările implicate în proiectul Marlisco.

Viitorul arată bine în viziunea tinerilor câștigători, care consideră că dacă ne unim forțele putem păstra curățenia și putem “învinge răul” (așa cum reiese din filmul creat de aceștia).

Le mulțumim, cu această ocazie, celor de la Biblioteca Județeană “I.N. Roman”, Constanța, pentru sala pe care ne-au pus-o la dispoziție.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s