Ora Pământului 2014 – Să lăsăm Pământul să respire măcar o oră!


Dragi prieteni, cu toate că utilizarea energiei electrice este necesară pentru o mare parte din activitățile noastre zilnice, trebuie să ne orientăm către un consum mai responsabil a acestei resurse.

Ora Pământului – Earth Hour – este un eveniment internațional, ora-pamantului-ONG-Mare-Nostrumorganizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

În acest an, am celebrat Ora Pământului pe 29 martie, în Parcul Tăbăcăriei, unde am fost bucuroși să-i întâmpinăm alături de voluntari pe cei care au răspuns apelului nostru. Astfel am reușit să convigem constănțenii să renunțe, măcar pentru scurt timp la activitățile ce implică consumul de curent electric și să le oferim o seară eco în aer liber și ocazia de a aprinde în mod simbolic una din miile de lumânări. Aceștia s-au putut bucura de un peisaj deosebit, mai ales că timp de o oră a fost întrerupt iluminatul artificial al parcului.

Ne-am bucurat să vedem cât de mulți constănțeni de toate vârstele s-au implicat în cadrul evenimentului, ba chiar mai mult, au participat și la tombola de becuri uzate. La eveniment au fost prezente și mai multe posturi de televiziune, care au surprins cele mai importante momente, au discutat cu noi, dar și cu o parte dintre copiii ce erau în plină acțiune, reușind astfel să transmită mesajul nostru unui public mai mare.

Întregul eveniment a fost unul foarte reușit, mai ales că și vremea a fost de partea noastră. Ne dorim ca și în anul care vine să ne atingem scopul și să avem parte de un număr și mai mare de participanți!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s