“Colectează şi tu uleiul vegetal uzat” – o campanie Mare Nostrum


Dragilor, începând din data de 16 mai 2014, am dat startul caravanei “Colectează și tu uleiul vegetal uzat”. Orașele în care desfășurăm această campanie sunt: Constanţa, Cumpăna şi Mangalia.

Mare Nostrum colectează uleiul vegetal uzat încă din anul 2009. Dorim ca prin această caravană de informare să relansăm un concept pe piaţa din România: acela de colectare a uleiului vegetal uzat, care poate fi ulterior valorificat în biodiesel.Colaj negru1

În cadrul campaniei, voluntarii organizației vor împărţi pliante şi vor informa persoanele cu privire la uleiul vegetal uzat și efectele lui nocive. În Cumpăna şi Mangalia, începând de luna aceasta și până în septembrie inclusiv, vom ridica uleiul vegetal uzat, pentru persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa până în Constanţa.

De ce se colectează? Simplu! Uleiul uzat este periculos pentru sănătatea umană și, totodată, are efecte nocive asupra mediului.

De ce este importantă colectarea şi nu refolosirea acestuia? Fiind un deşeu, un reziduu, care rezultă în urma prăjirii, uleiul alimentar vegetal (de floarea soarelui, porumb, măsline, palmier etc.), dacă este refolosit de mai mult de 2-3 ori, devine periculos pentru sănătatea umană. Astfel, favorizează apariţia celulelor cancerigene şi măreşte riscul de accidente vasculare cerebrale.

Mai mult decât atât!!! Are efecte nocive şi asupra mediului. Dacă eliminați uleiul uzat necorespunzător (aruncat la gunoi, în sistemul de canalizare sau direct în mediu), acesta duce la poluarea pânzei freatice şi chiar a apei pe care o consumați. Dacă ajunge în mare, uleiul uzat formează o peliculă la suprafaţa apei şi nu mai permite trecerea oxigenului, de care organismele marine au nevoie pentru a supraviețui.

Este important să știți că această campanie se va desfăşura până în data de 26 septembrie 2014, în fiecare vineri, dorindu-se creşterea conştientizării privind problemele mediului înconjurător cauzate de activitatea umană și diminuarea cantităţii de ulei vegetal uzat care ajunge în apă sau în sol.

Puteți aduce uleiul vegetal uzat la sediul Mare Nostrum pe tot parcursul anului. Firma colectoare parteneră în acest demers  – STOEHR Mineral&Vegetal Oil S.R.L.

NU UITAȚI!!! La 5 litri de ulei vegetal uzat colectat, fiecare persoană primește ca recompensă din partea noastră 1 litru de ulei bun de folosit!

Dacă doriţi să ajutaţi mediul înconjurător dar și pe voi, nu mai stați pe gânduri și colectaţi uleiul vegetal uzat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s