Noutățile lunii iunie pentru iubitorii mediului


Dragii noștri, ne bucurăm că și luna aceasta putem veni în întâmpinarea voastră, a iubitorilor de mediu cu mai multe vești bune.

Vă anunțăm că, de acum înainte, voluntariatul este recunoscut oficial ca experiență profesională și în România, la fel ca în cea mai mare parte a țărilor din U.E. Astfel, mai întâi trebuie să știți că orice voluntar care colaborează cu noi, va semna un Contract de Voluntariat, pe baza căruia se stabilesc responsabilitățile și beneficiile fiecărei părți. Contractul va fi însoțit întotdeauna de Fișa Postului, care cuprinde sarcinile, îndatoririle, precum și cunoștințele și abilitățile necesare.BREMEN-Marlisco-Mare-Nostrum

În plus, la sfârșitul perioadei de voluntariat, odată cu încetarea contractului, organizația noastră va elibera, la cerere, un certificat din care să reiasă competențele dobândite de voluntar și activitățile în care s-a implicat pe parcurs. În acest fel, voluntarii și organizația pot valorifica mai bine munca depusă.

Deoarece dorim să susținem dezvoltarea tinerelor generații, în perioada 23-30 iunie 2014, va avea loc un curs online de educație formală și non-formală despre problema deșeurilor marine dedicat în special cadrelor didactice. Acest curs se bazează pe materialul educațional “Învață, simte, acționează pentru a opri deșeurile marine!” și face parte din proiectul MARLISCO.

După cum știți, între 18 – 19 mai 2014, câștigătorii concursului video, din cadrul proiectului MARLISCO s-au întâlnit în Bremen, Germania. România a fost reprezentată de elevii de la Liceul “OvMare-Nostrum- tombola bateriiidius”, care au câștigat Premiul I, cu filmulețul ,,Little things make a big difference”. Acum puteţi vedea compilația finală ce cuprinde toate cele 14 filmuleţe câştigătoare din țările partenere în proiect.

Cu ocazia Zilei Mediului, în timpul desfășurării unor activități educative și interactive, în Parcul Tăbăcărie, alături de comunitate, am amplasat un stand special pentru cei care doresc să aducă baterii uzate şi să le predea organizaţiei, iar în schimb, aceștia au primit un bilet de participare la tombolă. La ora 18:00, au fost extraşi câştigătorii, care au primit diferite premii.

Dorim să vă informăm, pe această cale, că vom continua colectarea bateriilor uzate, iar cei interesați le pot aduce la sediul nostru de pe Bd. 1 Decembrie 1918,nr.3, bl.F17, sc.A, ap.3, Constanţa.

De ce să reciclăm bateriile?

Reciclarea bateriilor ajută la economisirea resurselor din care acestea sunt făcute, folosindu-se mai puține materiale din natură, cum ar fi: nichelul, cobaltul și argintul. În acest mod, producția de noi baterii are un impact negativ mai scăzut asupra mediului încojurător.

Vă mulțumim că ați fost și luna aceasta alături de noi și vă dorim să aveți o lună plină de zile frumoase. Și nu uitați: RECICLAȚI!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s