Ce am mai făcut în luna iulie


Dragilor, în luna iulie venim cu noutăți pentru voi. Luna aceasta ați avut ocazia să vedeți expoziția de panouri pe tema deșeurilor marine, în perioada 14-19 iulie am mers într-un training legat de proiectul “Managementul voluntarilor de la A la Z” organizat în Cluj, iar pentru data de 6 august pregătim “Ziua Delfinului”.expozitie-deseuri-marine

Datorită faptului că deșeurile marine constituie o problemă atât la nivel global, dar și în cele patru bazine marine europene de la Marea Baltică, Neagră, Mediterană și Nord Estul Atlanticului, echipa noastră a amplasat, în CORA Brătianu, o expoziție de panouri pe tema deșeurilor marine din cadrul proiectului MARLISCO (Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare socială și co-responsabilitate). Deșeurile provin atât din surse marine, cât și de pe țărmuri. Acestea sunt compuse din obiecte aruncate intenționat, pierdute sau transportate de vânturi și de apele curgătoare direct în mare sau pe plajele litoralului. Până spre sfârșitul acestei luni, ați avut ocazia să vizitați expoziția și să aflați mai multe despre acest subiect. Dacă nu ați vizitat expoziția, nu-i nimic! Începând din luna august, noi vom amplasa panourile în diferite locații de pe litoralul românesc. Vă invităm să ne urmăriți pe MARLISCO-Romania https://www.facebook.com/MARLISCOro?fref=ts pentru a fi la curent cu activitățile noastre.

În cursul lunii iulie, vom fructifica un nou parteneriat, cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Astfel, dorim să vă anunțăm că am fost selectați într-un nou proiect, care va deputa printr-un training de 6 zile, având ca temă managementul voluntarilor. Propus de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca alături de partenerii săi, Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia, proiectul “Managementul voluntarilor de la A la managementul-voluntarilor-de-la A-la-ZZ, urmărește creșterea capacității organizaționale a 16 ONG-uri din România prin eficientizarea implicării voluntarilor în activitatea lor.

Acest lucru se va realiza atât prin activități de formare, consultanță și jobshadowing în organizații cu experiență în managementul voluntarilor, cât și prin organizarea, de către fiecare ONG beneficiar, a unei acțiuni publice comunitare care contribuie la campania „No hate speech” și sunt axate pe promovarea toleranței și luptei împotriva discursului instigator la ură și a oricăror forme de discriminare. Prin acțiunile publice, vom avea ocazia de a pune în practică teoria celor 9 pași de management al voluntarilor, dezvoltându-ne, astfel, competențe relevante pentru gestionarea voluntarilor. Acest proiect este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Cu această ocazie, dorim să vă invităm să celebrați alături de noi Ziua Delfinului, ce va avea loc pe 6 august 2014, în zona din fața Radio Vacanța. Vom sărbători delfinii așa cum se cuvine, cu diverse jocuri educative pe tema deșeurilor marine și cu premii surpriză pentru copii.

Vă așteptăm alături de noi la activități!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s