Educație pentru Marea Neagră


Dragilor, avem plăcerea să vă anunțăm că am demarat proiectul “Educație pentru Marea Neagră”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, iar durata proiectului este de 16 luni.

Cu toții ne dorim îmbunătățirea calității vieții generațiilor actuale și viitoare, iar prin acest proiect ne-am propus să implicăm cât mai multe persoane, de toate vârstele, într-un program de educație pentru atingerea deziteratelor dezvoltării durabile în zona costieră românească. În acest context, dorim să informăm cel puțin 20 000 de persoane cu privire la importanța dezvoltării durabile a zonei costiere românești și a Mării Negre. educatie-pentru-marea-neagraAstfel, suntem siguri că eforturile noastre împreună cu dorința participanților de a avea un viitor mai bun vor conduce la creșterea calității activităților dedicate educației pentru dezvoltare durabilă.

Printre obiectivele pe care dorim să le atingem prin acest proiect, se numără dezvoltarea unui plan de acțiune privind educația pentru dezvoltare durabilă și formarea cadrelor didactice cu privire la utilizarea unor metode nonformale de educație, metode ce vor fi publicate într-un ghid. La acest ghid vor avea acces toate persoanele interesate de aceste metode de educație.

Noutățile, în cadrul acestui proiect, vor consta într-o serie de aplicații de educație, colectări de date cu privire la cele trei specii de delfini din Marea Neagră, excursii pe traseele tematice, dezbateri pe diverse teme de mediu, expoziții tematice și multe alte activități interesante.

Considerăm că este important să punem accentul pe metodele de educație non-formală, deoarece astfel copiii înțeleg și rețin mult mai ușor informațiile care le sunt transmise.

“În ciuda faptului că există numeroase inițiative de educație pentru mediu, desfășurate pe plan local, regional sau național, domeniul educației pentru dezvoltare durabilă este o activitate care necesită mai multă atenție. Proiectele, inițiativele lăudabile sunt bune, dar nu suficiente și nimeni nu învață pe termen lung. Copii reprezintă viitorul, iar dacă dorim ca ei să continue acțiunea de protejare a mediului marin, trebuie să îi informăm, iar prin intermediul acestora să ajungem și la adulți – părinți și chiar profesori, care astfel și-ar putea spori, mai ușor, calitatea activităților nonformale, formale și informale desfășurate cu elevii. Proiectul nostru urmărește să catalizeze toate inițiativele de Educație și Dezvoltare Durabilă și să le sporească efectul”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s