Mare Nostrum a sărbătorit delfinii


Dragi iubitori ai delfinilor, miercuri, 6 august 2014, între orele 10–17, am sărbătorit alături de voi Ziua Delfinului pe faleza din fața Radio Vacanța!

Pentru că sunt prietenii noştri și ne-ați demonstrat acest lucru și prin prezenta dumneavoastră în număr așa de mare, noi, cei de la Mare Nostrum, vrem să-i ajutăm să se bucure de viață îndelungată!

Prietenii delfinilor sunt mulți, de la persoane fizice care i-au adoptat, simbolic, în cadrul Campaniei ”Adoptă un delfin!”, până la partenerii oficiali – DB SCHENKER și PETROM, care ne susțin financiar Programul Monitorizarea și Conservarea Delfinilor din Marea Neagră (PMCDMN).SONY DSC

50 de copii, aflați în vacanță pe litoral, au participat la PET Bowling și au pescuit, simbolic, dintr-o piscină gonflabilă, deșeurile pe care le întâlnim, de obicei, pe plajă sau chiar în apele Mării Negre: hârtie, pet-uri, doze de metal ș.a. Echipa noastră de specialiști ai departamentului Conservarea Biodiversității, a împărtășit celor prezenți prin intermediul unor sesiuni practice din cunoștințele lor precum și cum ar trebui să acționeze cei care observă delfini aflați în pericol sau chiar morți. Copii au fost răsplătiți cu brățări cu delfini, mingi de plajă și forme pentru nisip.

De asemenea, turiștii au avut ocazia să afle mai multe despre problema deșeurilor marine din cadrul expoziției de panouri pe această temă, ce face parte din proiectul european MARLISCOMARine LItter în Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsability. Acest proiect se desfășoară pe o durată de 36 de luni, din 6 iunie 2012 până pe 30 mai 2015, cu implicarea a 15 țări europene și este finanțat prin Programul Cadru 7 (FP7).

Dacă nu știați, în Marea Neagră trăiesc trei specii de cetacee: Delfinul comun (Delphinus delphis ponticus), Afalinul (Tursiop truncatus ponticus) şi Marsuinul sau Porcul de mare (Phocoena phocoena relicta).

SONY DSCCu ajutorul undelor sonore pe care le emit, delfinii se pot deplasa, vâna şi comunica între ei. În astfel de condiţii, vederea nu le este de foarte mare ajutor. Iată unul dintre motivele pentru care delfinii trăiesc, într-o adevărată lume a sunetelor. Delfinii folosesc ecolocaţia pentru deplasare şi orientare. Uneori apar defecţiuni ale sistemului de ecolocaţie, ceea ce duce la migraţii dezorientate şi chiar eşuări. Dar, cea mai mare problemă, una dintre principalele cauze ale eşuării delfinilor, o constituie prinderea accidentală în plasele pescarilor. De aceea, noi am implementat un proiect pilot de amplasare a dispozitivelor acustice (ADD-uri) pe plasele pescăreşti, care au rolul de a avertiza şi îndepărta delfinii de pericol. Acestea sunt fabricate în Anglia şi sunt folosite pe plan internaţional încă de prin anul 1971.

Vă amintim, cu această ocazie, că în vara anului 2012, am lansat Campania intitulată ADOPTĂ UN DELFIN, prin care puteţi contribui la conservarea şi protejarea delfinilor din Marea Neagră cu o simplă donaţie. Astfel, pentru 100 de lei deveniţi părintele adoptiv al unui delfin pentru un an, iar pentru 500 de lei este al vostru pe viaţă. Veţi primi un Certificat de adopţie şi îi puteţi alege chiar şi un nume. Pentru firme, sumele pentru donaţie sunt de 500, respectiv 5.000 de lei. Până acum, în acest an 60 de delfini şi-au găsit “părinţi” din toată ţara.SONY DSC

NU UITAȚI că pentru adopţia unui delfin, trebuie să trimiteţi un e-mail cu textul: „Doresc să adopt un delfin” la adresa office@marenostrum.ro sau event@marenostrum.ro. Pe baza acestui e-mail, veţi primi toate informaţiile necesare efectuării donaţiei propriu-zise.

Donaţia se mai poate face direct la sediul nostru din Bd.1 Decembrie, Nr.3, Bl.F17, Sc.A, Ap. 3, Constanţa sau prin virament bancar: ING Bank: RO61INGB0000999902351287, Beneficiar: ONG Mare Nostrum, Cod fiscal: 7015190, adresa de mai sus, cu specificaţia: Donaţie campania “Adoptă un delfin”.

Vă mulțumim tuturor pentru susținere și participarea la eveniment! Vă așteptăm cu mare drag și la alte evenimente!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s