Cartea Mării Negre


Dragii noștri, tocmai ce s-a încheiat perioada în care am desfășurat cursurile de formare dedicate utilizării “Cărții Mării Negre”. Prezentarea a fost realizată prin intermediul metodelor non-formale de educație, iar participanții au avut ocazia să experimenteze metodele prezentate în Cartea Mării Negre.

 „Cartea Mării Negre” (Black Sea Box) este un pachet educativ dedicat cunoașterii și protejării Mării Negre. Scopul proiectului este de a oferi profesorcurs-black-sea-boxilor de la clasele primare și gimnaziale un instrument de lucru care să sprijine procesul educativ necesar formării unei noi generații de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Prin intermediul acestui pachet educativ, care conține informații concepute de experți recunoscuți pe plan internațional, ne dorim să atragem atenția asupra problemelor Mării Negre prin prezentarea unor metode educaționale interactive și variate.

Cursul a avut loc în perioada 26-27 iunie 2014 și pe 5 septembrie la Liceul Teoretic Ovidius, iar pe 11 septembrie în Tulcea. Acesta a fost susținut de doamna Carmen Bucovală, Expert Mare Nostrum. La cursuri au participat aproximativ 200 de persoane, participanții primind la finalul cursului o adeverință de absolvire și pachetul Black Sea Box.

“Cartea Mării Negre” conține:
– Manualul profesorului (biblioraft cu informații și materiale suport);
– Harta Mării Negre;
– Planșă cu specii;
– Cărți de joc cu specii;
– CD cu toate materialele în format electronic;
– O cutie elegantă și practică pentru toate materialele.

Cartea Mării Negre este disponibilă și online, pe site-ul oficial WWF: http://wwf.ro/ce_facem/educatie_pentru_dezvoltare_durabila/cartea_mrii_negre_/

Proiectul acesta este coordonat în România de WWF (World Wide Fund for Nature) și Mare Nostrum. Materialul a fost dezvoltat de WWF-Turcia, în parteneriat cu Comisia Mării Negre și cu sprijinul financiar al UNDP, în cadrul Programului “Fiecare picătură contează”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s