MARLISCO – un proiect pe tema deșeurilor marine


Dragi iubitori ai mediului, după cum bine ştiţi, deşeurile marine constituie o problemă, atât pentru mările europene, cât şi la nivel global, reprezentând o adevărată ameninţare pentru natură, pentru siguranţă şi pentru sănătatea umană.expozitie-panouri-Marlisco-Mangalia

Pentru a informa localnicii şi turiştii şi pentru a creşte gradul de conştientizare a acestora, echipa noastră a lansat, pe 27 iunie 2014, în CORA Brătianu, expoziţia dedicată problemei deşeurilor marine. De atunci, expoziţia a fost mutată în diverse locaţii de pe întreg litoralul românesc, pentru a le oferi ocazia cât mai multor persoane de a afla cât de gravă este această problemă şi de a se informa pe această temă.

Astfel, de pe 28 iulie, turiştii din toată ţara au avut, timp de două săptămâni, prilejul de a afla mai multe, vizitând expoziţia noastră care s-a aflat în Mamaia Nord, la Phoenicia Holiday Resort. Cu ocazia Zilei Delfinului, pe 6 august, expoziția a fost amplasată în față la Radio Constanța, iar pe 26 august, expoziţia a fost mutată în Portul Turistic din Mangalia.

Vă anunțăm, cu această ocazie, că în perioada 2-21 septembrie aveți prilejul să vizitaţi expoziţia la Muzeul Edificiul Roman cu Mozaic.

De asemenea, cei interesaţi au putut afla care este situaţia actuală din Marea Neagră. Mai mult decât atât, am oferit şi posibile soluţii pentru această problemă şi am informat oamenii despre cum se pot implica în prevenirea apariţiei deşeurilor marine.

expozitie-panouri-Muzeul-MozaicÎntreg efortul a fost realizat în cadrul proiectului MARLISCO (MARine Litter in Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsability – Deşeuri MARine în mările Europei: conştientizare Socială şi CO-responsabilitate). Principalul obiectiv al acestui proiect este creşterea gradului de conştientizare a consecinţelor comportamentului social şi a gestionării deşeurilor de producţie din sistemele socio-ecologice marine.

MARLISCO este un proiect ce a început pe 6 iunie 2012 şi se desfăşoară pe o perioadă de 36 de luni. Costul total al proiectului, finanţat de Comisia Europeană, este de peste 4 milioane de euro şi sunt implicate 15 ţări europene.

Ne bucurăm să vedem că ați fost receptivi, vă mulţumim pentru susţinere şi nu uitaţi: viitorul Mării Negre este şi în mâinile voastre!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s