Natura din jurul nostru


Dragi prieteni, nu vi se pare fascinantă forţa naturii, care găseşte întotdeauna o cale să existe, chiar şi acolo unde acest lucru pare imposibil?

În dorinţa noastră de a susţine această forţă am gândit proiectul Nature around us” (“Natura din jurul nostru”), proiect ce a fost creat în parteneriat cu Primăria Dobrich, Bulgaria și finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria.

protejeaza-naturaScopul pe care îl vizăm în realizarea proiectului este creșterea gradului de informare și conștientizare cu privire la biodiversitatea din zona transfrontalieră, dar și problemele cu care aceasta se confruntă.

Pentru că avem nevoie de mai mult verde, în susţinerea acestei idei şi continuând activităţile trecute, ne-am gândit să organizăm training-uri pentru cadre didactice și pentru elevi, în cadrul cărora aceștia vor primi informații despre biodiversitatea întâlnită în zona Dobrogea, însoţite de diferite materiale informative. Cadrele didactice vor fi pregătite astfel încât, pe baza informaţiilor şi materialelor primite să susţina ideea de educare ecologică a mediului în rândul tinerilor care vor învăța cum să atenueze problemele de mediu.

Rezultatele de care ne-am bucurat la activităţile şi evenimentele trecute dedicate mediului ne-au susţinut ideea de a organiza un concurs de proiecte între școli, pe care l-am denumit „Ideea mea verde”.

Intenţia noastră este de a crea o rețea eco pentru profesori și elevi în cadrul căreia aceștia vor găsi informații utile pe această temă.

Pentru că trebuie să devenim cât mai conştienti de faptul că natura reprezintă suportul nostru pentru viaţă, şi datorită faptului că despădurirea este o problemă majoră, în cadrul acestuinatura-din-jurul-nostru proiect ne-am propus să plantăm 300 de copaci în apropierea orașului Constanța.

Prin acest proiect ne dorim să susţinem ideea „Om sănătos în mediu sănătos” prin care să creăm un impact asupra tuturor, indiferent de vârstă, cu accent pe educaţia ecologică şi responsabilitatea comună pe care o avem faţă de mediu în egală măsură.

Aşadar să nu uităm: natura ne face egali între noi – ca oameni, iar educaţia ne face egali cu natura.

 Anca Gălățeanu – Intern PR și Comunicare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s