Mare Nostrum în octombrie


Dragilor, iată că toamna își face simțită prezența … Cu toate că tuturor ne este dor de vara, care a trecut mult prea repede, noi, cei de la Mare Nostrum am desfășurat foarte multe activități interesante luna aceasta.

 La începutul lunii, pe 2 octombrie, cei doi voluntari Mare Nostrum Gean Ali, de la Liceul Ioan N. Roman” și Larisa Andreea Popescu, de la Colecolaj-Voluntarul-Veriigiului Național “Mihai Eminescu” au primit titlul de “Voluntarii Verii 2014”, datorită seriozității și implicării lor în acțiunile pe care le-am desfășurat în perioada mai – septembrie. Cei doi au fost rugați să ne împărtășească experiența lor de până acum ca voluntari în organizația noastră. Puteți citi acum opiniile celor doi pe blog-ul nostru la categoria “Voluntarii noștri”.

Tot luna aceasta, am mers la Liceul Teoretic „Ovidius” și la Școala Nr. 16, unde am pus în practică câteva jocuri educative din Cartea Mării Negre, le-am prezentat elevilor proiectele și evenimentele noastre în care se pot implica, ce înseamnă să fii voluntar în cadrul Mare Nostrum, ce beneficii îți aduce voluntariatul şi nu numai.

 În octombrie, sărbătorim, ca în fiecare an, Ziua Internațională a Mării Negre, ocazie cu care va avea loc pe data de 28 octombrie, activitati-cu-eleviiForumul Național pe tema deșeurilor marine, din cadrul proiectului MARLISCO la Hotel Ibis, Constanța, unde vom discuta despre problema deșeurilor la litoralul românesc și vom încerca să găsim soluții pentru combaterea acestora.

Dragilor, și cum putem asigura un viitor mai bun mediului, dacă nu prin tot felul de activități cu elevii? Luna aceasta, vom merge în diferite școli, unde le vom explica tinerilor prin prezentări și jocuri educative cât de importantă este conservarea ecosistemului marin, precum și cât de necesar este să ne unim forțele și să acționăm împreună pentru a diminua efectele activităților umane asupra biodiversității și calității Mării Negre.

Tot cu ocazia Zilei Mării Negre, cadrele didactice s-au implicat împreună cu elevii în activități de Coastwatch. Această activitate presupune înainte de toate alegerea unui sector de plajă, unde grupul de elevi va merge însoțit de profesorul îndrumător. În urmaExpo-Marlisco-biblioteca monitorizării sectorului respectiv, se completează anumite rapoarte pe baza inventarierii deșeurilor întâlnite.

Vă rugăm să NU UITATI că începând cu data de 14 octombrie 2014 puteți vizita, în cadrul Bibliotecii Județene “Ioan N.Roman”, expoziția de panouri pe tema deșeurilor marine, parte din proiectul MARLISCO (Deşeuri MARine în mările Europei: conştientizare Socială şi CO-responsabilitate).

Ne bucurăm că aţi fost alături de noi şi luna aceasta, vă mulţumim pentru eforturile depuse, iar pe viitor cu siguranţă vom reuşi să avem mai multe realizări dacă vom lucra împreună pentru acelaşi scop si cu aceeaşi dedicaţie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s