Colectează și tu uleiul vegetal uzat!


Dragilor, caravana de informare Colectează și tu uleiul vegetal uzats-a încheiat pe data de 26 septembrie 2014. Ne bucurăm că ne-ați primit în orașele voastre și sperăm că inițiativa noastră a reușit să schimbe practicile gospodinelor în bine.

Cu toate acestea, noi continuăm colectarea uleiului vegetal uzat chiar la sediul nostru de pe Bd. 1 Decembrie 1918, nr.3, bl.F17, sc.A, ap.3, Constanţa, unde vă așteptăm de luni- vineri, între orele 9.00-17.00.

Este important să știți că din luna septembrie 2014 colaborăm cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, care în curând vor achiziționa o centrală termică cu arzător pe bază de ulei vegetal uzat. Astfel, tot uleiul colectat de voi, ajunge la ISU, susținând activitatea acestora. În urma caravenei am reușit să adunăm 100 l ulei vegetal uzat, care a fost predat către ISU.

campanie-colectare-ulei-uzat-constantaAceastă campanie este adresată în special persoanelor fizice, care în schimbul a 5 litri de ulei vegetal uzat adus la noi, primesc ca recompensă 1 litru de ulei vegetal bun de folosit la gătit.

Vă reamintim că uleiul vegetal uzat este nociv pentru mediu (dacă este aruncat pe scurgerea de la chiuvetă sau direct în natură), precum și pentru sănătatea voastră. “Acesta duce la poluarea pânzei freatice şi chiar a apei pe care o consumăm. Dacă ajunge în mare, uleiul uzat formează o peliculă la suprafaţa apei şi nu mai permite trecerea oxigenului, de care organismele marine au nevoie pentru a supraviețui. Un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă, atât cât consumă un adult în 14 ani de zile. De asemenea, un litru de ulei alimentar uzat aruncat pe sol, afectează fertilitatea acestuia pentru o perioadă de 5 ani de zile, timpul necesar acestui deșeu să se descompună.” (Sursa: http://www.uleialimentaruzat.net/colectareuleiuzat/ulei-alimentar-uzat/ )

Fiind un deşeu, un reziduu, care rezultă în urma prăjirii, uleiul alimentar vegetal (de floarea soarelui, porumb, măsline, palmier etc.), dacă este refolosit de mai mult de 2-3 ori, devine periculos pentru sănătatea umană. Astfel, favorizează apariţia celulelor cancerigene şi măreşte riscul de accidente vasculare cerebrale.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat și vă așteptăm cu mult drag la sediul nostru! Viitorul depinde de noi, așa că trebuie să protejăm mediul înconjurător pentru ca generațiile următoare să se bucure de frumusețile și bogățiile naturii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s