ECOtoaMNa


Dragi prieteni ai mediului, iată că a mai trecut o lună din această toamnă… Prin prisma activităților pe care le-am derulat, am avut ocazia de a cunoaște elevi deosebiți, preocupați de problemele cu care se confruntă mediul înconjurător.

O activitate care a fost pe placul tuturor elevilor, a fost concursul “Povestea deșeurilor marine” din cadrul proiectului MARLISCO. Am fost plăcut surprinși să constatăm cât de mulți tineri ne-au trimis poveștile lor și câtă dedicare a existat în fiecare poveste. Vă mărturisim că momentul jurizării concursului a fost foarte dificil pentru noi, datorită faptului că a trebuit să alegem doar 4 povești câștigătoare, din cele peste 90 primite.

Astfel, îi felicităm pe cei care au câștigat concursul “Povestea deșeurilor marine” și sperăm să fie în continuare cel puțin la fel de implicați în astfel de activități. Câștigătorii concursului sunt:

  • Premiul de originalitateFefea Teodora-Maria – Școala Gimnazială “Gala Galaction”, Mangalia;
  • Premiul INicola Iuliana – Școala Gimnazială Nr.17 “Ion Minulescu”, Constanța;
  • Premiul IIPopescu Andreea-Bianca – Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, Constanța;
  • Premiul III Bercea Denisa – Colegiul Agricol Poarta Albă;
  • MențiuneDan Alin și Dan Luana – Școala Gimnazială “Gala Galaction”, Mangalia;
  • MențiuneBadea Cristina – Școala Gimnazială Nr.17 “Ion Minulescu”, Constanța;
  • MențiuneOnciul Teodora – Școala Gimnazială Nr.29 “ Mihai Viteazul”, Constanța.

Elevii au primit ca premii jocul Marineopoly (creație proprie Mare Nostrum) și alte jocuri educative, precum și diplome.

prezentari-scoli-Mare-NostrumÎn noiembrie am avut și foarte multe prezentări la licee și scoli din Constanța, Dulcești, Pecineaga și Medgidia. Andra Drăghici, împreună cu Anca Gheorghe și Florin Diaconița le-au făcut cunoștință tinerilor cu evenimentele, proiectele noastre în care se pot implica, au avut prilejul de a afla mai multe despre Marea Neagră, despre delfinii ce viețuiesc aici și cum îi pot proteja, dar și despre problema deșeurilor marine.

Este important să știți că în perioada 3-7 noiembrie 2014 ne-am alăturat caravanei Green Guerilla, în cadrul căreia le-am prezentat elevilor din diverse licee proiectele organizației noastre și oportunitățile pe care le au ca voluntari Mare Nostrum. Guerilla Verde este o caravană educativă, prin intermediul căreia, în fiecare an, tinerii din școli, licee și universități pot urmări filme cu mesaj ecologic, realizate la nivel internațional. În cadrul ediției de anul acesta, tinerii au avut ocazia de a viziona filmulœ “Chaising Ice” (Goana după gheață), un experiment al unuia dintre cei mai apreciați fotografi de mediu, James Balog, care surprinde pe o perioadă de mai mulţi ani topirea gheţarilor.

Nu uitați!!! Mediul înconjurător are nevoie de noi și noi avem nevoie de un mediu curat și sănătos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s