Delfinii în decembrie


Dragi prieteni, iată că ne apropiem și de sărbătorile de iarnă. Aceasta este perioada în care lucrăm la rapoartele programului, fie în privința eșuărilor, capturilor accidentale, observărilor pe mare sau a pingerelor. Lucrăm, de asemenea, și la catalogul de foto-identificare, dar și la raportul general care va fi transmis partenerilor, colaboratorilor, institutelor de cercetare, precum și instituțiilor din domeniu și Ministerului.

Pe data de 15 decembrie 2014, în București, a avut loc Gala Fondurilor Structurale. În cadrul Galei au fost acordate premii beneficiarilor care au realizat proiecte de succes în România finanțate din fonduri structurale, proiecte ce au adus schimbări reale în viața oamenilor și a comunităților în care au fost implementate.

În cadrul acestui frumos eveniment, organizația noastră a câștigat Premiul I la secțiunea “Verde la proiecte!” pentru proiectul “Imbunătățirea stării de conservare a biodiversității marine din zona costieră românească, în special a delfinilor” finanțat prin POS Mediu.

delfinii-din-Marea-Neagra

În plus, în această lună ne-am ocupat și de conservarea ambarcațiunii Mare Nostrum pentru perioada iernii, precum și de verificarea, repararea și pregătirea celorlalte echipamente pe care le-am folosit de-a lungul anului.

Dar asta nu este tot! În același timp am continuat și alte activități. Am supravegheat și am oferit suport grupurilor de voluntari din Rețeaua de monitorizare, care au ieșit în expediții pe sectoarele de plajă desemnate în sesiunea de înscriere.

În decembrie, din fericire, nu mai avem nicio veste proastă pentru voi. Ne bucurăm să vă anunțăm că de pe data de 13 noiembrie nu am mai înregistrat niciun caz de eșuare. În plus, am primit informări cu privire la două cazuri de delfini surprinși înotând în acvatoriul portuar Constanța.

Echipa de intervenție s-a implicat doar într-un caz special, pentru salvarea unei  lebede de vară, în tabăra de copii de la Eforie Sud. Intervenția s-a terminat cu bine, exemplarul fiind transportat pentru evaluare și îngrijire la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, care va găzdui lebăda pe parcursul investigațiilor.

Și pentru că tot am vorbit de rapoarte, pe data de 10 decembrie 2014, la ora 09:00, în cadrul Hotelului Ibis din Constanța, a avut loc conferința anuală de prezentare a rezultatelor programului “Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră”. Astfel, partenerii, colaboratorii, sponsorii și toți cei prezenți la întâlnirea de final de an, au avut ocazia de a descoperi tot ce am făcut noi în sensul protejării delfinilor și nu numai.

Trebuie să știți că, în curând, veți putea accesa noile date introduse pe site-ul OBIS Seamap. De asemeni, rezultatele programului le veți putea consulta pe site-ul www.delfini.ro.

Nu uitați să ne anunțați dacă vedeți un delfin eșuat sau care are probleme, la mal sau pe uscat! Ne puteți contacta la numerele de telefon 0241.612.422 și 0763.255.731, cel de-al doilea fiind în regim NON-STOP.

În final, vrem să vă mulțumim pentru implicare și pentru susținerea pe care ne-ați acordat-o și sperăm că veți fi alături de noi și în anul ce vine!

Sărbători fericite alături de cei dragi și un An nou plin de bucurii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s