Mare Nostrum este câștigătoare la final de an


Dragi prieteni de pretutindeni, în decembrie avem multe vești bune pentru voi! Luna aceasta am câștigat multe premii, am organizat o conferință în cadrul căreia ne-am prezentat rezultatele și am lansat un concurs de colectare a uleiului vegetal uzat între școli și licee.

Pe data de 5 decembrie 2014, la Pavilionul Expoziţional s-a desfăşurat Gala Voluntarilor, eveniment care a avut ca scop recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa. Evenimentul a fost organizat de către echipa formată la nivel local din Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa (DJST) în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris, ONG Mare Nostrum și alte organizații.

Anul acesta în cadrul galei, au fost prezente 17 ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene prin proiecte şi programe de calitate care valorifică resursa umană voluntară. Acestea au fost premiate la cele 12 categorii de premii: Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Voluntarul junior al anului, Voluntarul senior al anului, Voluntarul străin al anului, Voluntarul din sport al anului, Organizaţia anului, Instituţia de învăţământ a anului, Jurnalistul anului şi Compania anuluiPopularitate Voluntarul Anului, Popularitate Organizatia Anului şi un premiu special Premiul Prieteniei.

De la o asemenea gală bineînțeles că nu puteau lipsi momentele artistice, care au înfrumusețat evenimentul. Grupa de juniori de la Salsa Encanto ne-a încântat văzut cu dansul lor spectaculos și Lucan Denisa Ștefania (voluntară Crucea Roșie Constanța) ne-a încântat auzul cu vocea ei superbă.  premii-Mare-Nostrum

Putem spune că am plecat victorioși și de la această Gală, datorită faptului că am câștigat premiul pentru Organizația Anului 2014, pe care nu l-am fi putut obține fără implicarea voluntarilor noștri!

Este important să mai știți că pe data de 10 decembrie 2014, începând cu ora 09:00, în sala Decebal a Hotelului IBIS, Constanţa a avut loc conferinţa de prezentare a rezultatelor activităților desfășurate pe parcursul anului 2014. În cadrul acestei întâlniri am discutat despre amplasarea şi monitorizarea recifelor artificiale în cadrul proiectului “Research and Restoration of the Essential Filters of the Sea (REEFS)”, rezultatele Programului “Monitorizarea şi conservarea delfinilor de la litoralul românesc al  Marea Neagră” pentru anul 2014, proiectele Nature Around Us, Educație pentru Marea Neagră, MARLISCO, precum și evenimentele și campaniile desfășurate pe parcursul anului 2014.

Dragilor, după cum bine știți, reciclarea este tot mai vitală pentru societate. Datorită necesității colectării uleiului vegetal uzat, am relansat un concurs de colectare între școli și licee. Nu este prima dată când organizăm un astfel de concurs! Totul a început în anul 2010 când am luat pentru prima dată această inițiativă, care s-a bucurat de un real succes, reușind să implicăm 28 unităţi de învăţământ, peste 60 de cadre didactice şi peste 20.000 de elevi. Ca rezultat al acestui concurs, am colectat 3000 litri de ulei vegetal uzat.

Concursul actual de colectare a uleiului vegetal uzat se desfășoară în perioada 1 noiembrie 2014 – 31 mai 2015. Premiile se împart în 3 categorii + un premiu special pentru elevul care predă cea mai mare cantitate de ulei vegetal uzat:

Premiul I    – Containere de colectare selectivă + jocuri;

Premiul II  – Amenajarea  unui spațiu verde în jurul școlii + jocuri;

Premiul III – Amenajarea unui spațiu verde în jurul școlii + jocuri.

Premiul pentru cel mai activ elev din şcoală/liceu (dintre cele participante la concurs)

Ce ziceți dragilor? Reușim să colectăm o cantitate mai mare de ulei vegetal uzat? Noi credem că vom reuși dacă ne unim forțele în scopul protejării mediului înconjurător.

Dorim să mulțumim pe această cale tuturor voluntarilor, partenerilor, presei, autorităților colaboratoare, sponsorilor și celor care cred în noi și ne susțin activitățile!

Vă așteptăm alături de noi și în anul ce urmează!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s