Noi activități derulate de Mare Nostrum


În februarie avem multe vești noi! Această lună a debutat cu un nou stagiu de internship, am participat la târgul de voluntariat organizat de Liceul Teoretic Ovidius și tot în februarie am mers la Roma pentru ultima întâlnire de pe proiectul MARLISCO.

Pe 2 februarie a început un nou stagiu de internship, ce va dura 3 luni. În urma selecției candidaților pentru posturile disponibile, suntem bucuroși să vă anunțăm că avemtarg-de-voluntariat-Liceul-Ovidius o nouă internă în domeniul PR și comunicare, 3 interne pe Proiecte europene și o internă pe Administrație. Fetele deja s-au obișnuit cu noi și cu mediul de lucru, în general, și se descurcă bine cu toate sarcinile primite.

Pentru a promova printre tineri Departamentul de Voluntariat și Internship al organizației noastre, pe 12 februarie am participat, între orele 10.00 – 15.00, la evenimentul LICEENII ȘI VOLUNTARIATUL, organizat de Consiliul Şcolar al Elevilor din Liceul Teoretic „Ovidius” în incinta liceului. Astfel, fiecare elev a avut ocazia să ne cunoască proiectele, să afle ce înseamnă să fii voluntar Mare Nostrum și în ce fel de activități se poate implica.

Deoarece ne apropiem de finalul proiectului MARLISCO (Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare socială și co-responsabilitate), în perioada 9-11 februarie, la Roma, a avut loc ultima întâlnire cu partenerii. În acest cadru au avut loc dicuții între liderul proiectului, liderii de nod pe cele 4 mări regionale și liderii de activități din cadrul proiectului, evaluându-se activitatea desfășurată de fiecare în ultimul an și au fost stabilite activitățile ce vor fi derulate până la sfârșitul proiectului. În acest sens, vom lansa “Serious Game”, un joc dedicat intalnire-proiect-MARLISCO (2)deșeurilor marine, care ne învață ce decizii corecte putem lua pentru a preveni apariția acestora. Pe nodul Marea Neagră, unde noi suntem Node Leader, vom dezvolta jocul Marineopoly, acesta fiind creația noastră proprie dupa clasicul Monopoly. El va fi tradus în limba turcă și bulgară pentru partenerii din proiect și vom organiza întâlniri cu cadrelele didactice pentru a le prezenta modul în care pot utiliza jocul în lucrul cu elevii. Jocul are ca scop educarea non-formală a elevilor prin prezentarea alternativelor prietenoase cu mediul.

Profităm de această ocazie, pentru a vă invita la evenimentul Mărțișorul ECO, pe 27 februarie 2015, între orele 16.00 – 19.00, la Tomis Mall, etaj 3 să celebrați alături de noi venirea primăverii! Aici va avea loc o expoziție cu vânzare de mărțișoare realizate din materiale nedăunătoare mediului, create de elevii diferitelor grădinițe, școli și licee din județul Constanța. De asemenea, în perioada 23 – 27 februarie au loc expoziții de mărțișoare și în unitățile de învățământ.

Vă așteptăm în număr cât mai mare la eveniment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s