Mărţişorul ECO – tradiţia de întâmpinare a primăverii, la a XI-a ediţie


martisorul-eco-Tomis-MallDragi prieteni, primăvara este un motiv real de bucurie şi tocmai pentru că aceasta înseamnă trezirea naturii la viaţă după ce a fost stăpânită de imperiul zăpezii, noi am organizat cea de-a XI-a ediţie a “Mărţişorului ECO”, vineri, 27 februarie, în incinta Tomis Mall, etajul 3.

Aici, magia a fost creată de mâinile micuţilor din cadrul grădiniţelor, elevi, dar şi cadre didactice din instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa, cu toţii mobilizaţi într-un singur scop: crearea de mărţişoare prietenoase cu mediul, adevărate simboluri ale primăverii.

Tradiţia Mărţişorului ECO a înregistrat astfel, un real succes. La eveniment au participat în total 18 instituții de învățământ din județul Constanța. Talentaţi şi plini de iscusință, elevii constănţeni au realizat mărţişoare din diverse obiecte naturale şi reciclate, cu un impact negativ redus asupra mediului, acestea fiind prezentate în cadrul unei expoziții cu vânzare.

Expoziţia s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de vizitatori, mărţişoarele create de elevi fiind achiziţionate de persoanele care și-au arătat “respectul pentru mediu chiar și cu ocazia mărțișorului, prin alegerea unor produse alternative.”(Anca Gheorghe – Coordonator Eveniment).

Evenimentul a fost încununat și de momentele artistice oferite de Academia de Dans ENCANTO, iar copiii au avut ocazia de a învăța noi pași de dans alături de instructori. Bucuria sufletelor s-a văzut în lumina chipurilor!

Valorile promovate de noi prin Mărţişorul Ecologic” au fost atât de bine primite în decursul anilor încât a dus la o răspândire a acestor expoziţii. Astfel, în perioada 23 – 27 februarie 2015, profesorii împreună cu elevii din județul Constanța, au sărbătorit mărțișorul în incinta instituțiilor de învățământ. Aceștia au realizat expoziții de mărțișoare și felicitări din scoici, hârtie (folosind și metoda quilling) și alte materiale naturale sau reciclabile. Aceste expoziţii s-au desfăşurat, în paralel, în unitățile de învățământ partenere, din dorința de a oferi posibilitatea cât mai multor elevi, din orașul Constanța, cât și din județ, să își exprime creativitatea și dragostea față de mediul înconjurător – un bun exemplu pentru toți constănțenii!

Dorim să le mulțumim partenerilor noștri de la Tomis Mall pentru găzduire și Academiei de Dans ENCANTO pentru superbele momente ce ne-au încântat pe toți și tuturor celor care s-au implicat.  Vă aşteptăm şi la cea de-a XII-a ediţie a Mărţişorului ECO!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s